Kejmar vede před posledním závodem ME

Český jezdec Pavle Kejmar italského týmu Degasoline Racing má skvěle nakročeno k zisku letošního mistra Evropy supermoto. Před posledním závodem seriálu, který se jede 9. září v italském Sestriere, má v průběžné klasifikaci náskok 15 bodů na několikanásobného mistra světa, Francouze Thomase Chareyra, který sedlá tovární motocykl TM.

Čtvrtý podnik seriálu mistrovství Evropy supermoto S1 byl po zrušení závodu v Andoře, původně naplánovaného na 29. července, zároveň předposlední. Jelo se na 1304 metrů dlouhé trati Drive Park (1150 metrů asfalt, 154 metrů off-road) v řecké Soluni a v pátek jezdce a týmy v areálu přivítala neskutečná teplota 42°C, ačkoli lehce pofukovalo. V soboru pak bylo 39°C a v neděli 41°C. Volný trénink byl pro několikanásobného mistra České republiky Pavla Kejmara pozitivní, postupně se zlepšoval až do měřeného tréninku. Startovní rošt měl nakonec 22 jezdců a první řada vypadala takto: Thomas Chareyre (TM) 1:08,361 min.; Pavel Kejmar (TM) +0,438 sekundy, Marcus Class (Německo – Phoenix Racing Husqvarna) +0,800 sekundy. Další český jezdec Milan Sitnianský (Honda) byl  devátý, Kejmarův týmový kolega, Estonec Patrick Pals (TM), devatenáctý.

Jízda 1:
Na začátku závodu odstartoval z třetí pozice velmi dobře Marcus Class a šel do vedení, následovaný Chareyerem, který se vrátil po zranění, jež si způsobil v Polsku, a Kejmarem. Po tři až čtyři kola se nic zvláštního nedělo, poté zaútočil na cílové rovince Charyere na Classe a převzal vedení. Kejmar jel za těmito dvěma jezdci v téměř konstantním odstupu a držel 3. místo.Sitnianský zopakoval výsledek z kvaldy, tj. deváté místo.

Jízda 2:
Na začátku jízdy byli opět ve vedení Chareyere, Class a Kejmar, pronásledovaní Finem Mauno Hermunenem (SWM) a Italem Diegem Monticellim (TM). Nic moc se nestalo do prvního pádu Němce Classe v off-road části, po kterém následoval hned pád druhý, když Marcus přejel krátký dlážděný přejezd a ztratil čtyři pozice. Takže se Kejmar posunul na 2. příčku a Hermunen na třetí. Na cílové čáře si Pavel udržel červenou tabulku pro lídra šampionátu. Sitnianský dojel opět devátý.
Celková klasifikace ME před posledním závodem: 1. Pavel Kejmar 165 bodů, 2. Thomas Chareyre 150 bodů, 3. Marcus Class 140 bodů, 4. Sitnianský 128... 28. Pals 6 bodů.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist