AMA Supermoto

Minulý týden byl potvrzen nový národní šampionát USA, který si pod svou patronaci vzala AMA Pro Racing.

U příležitosti závodů na okruhu v Daytoně oznámili představitelé AMA Pro Racing, že zakládají šampionát AMA Supermoto. “Jsme nadšení do tohoto šampionátu“, říkal AMA Pro Racing CEO, Scott Hollingsworth. “O vypuštění tohoto šampionátu žádali sami fanoušci. Jsme si jisti, že tato série bude okamžitě hitem, závodění bude velice konkurenční, ale i dostupné a především přátelské.“
Vedle hvězd různých motocyklových disciplín se do šampionátu již nyní přihlásili například také pětinásobný vítěz závodu Daytona200 Scott Russell, ale i legendární pilot Kevin Schwantz, bývalý Mistr Světa třídy 500 ccm.
Podle představitelů AMA Pro Racing budou okruhy v poměru asfalt-terén asi 80% - 20% a vždy minimálně jeden významný skok během jednoho okruhu. Šampionát se bude skládat z celkem 25. závodů, které budou mít jeden okruh dlouhý 0,6 – 1,1 míle. Během sezóny budou jezdcům přidělované samozřejmě body, které na závěr sezóny určí jezdce, kteří se zúčastní velkého finále. Šampionát se pojede ve dvou třídách: Red Bull Supermoto (pro motocykly do 450 ccm) a KTM Supermoto (nad 450 ccm).
Oficiální kalendář závodů ještě stále nenabyl definitivní podoby, ale již dnes je známé například to, že některé závody se uskuteční u příležitosti některých závodů AMA Superbike a některé budou zcela samostatné, známé je již i místo a termín velkého finále, které se uskuteční v listopadu v Las Vegas u příležitosti předávání cen AMA Pro Racing. Celá série AMA Supermoto má již zajištěné televizní vysílání i když prozatím vždy až po několika týdnech po závodě ze záznamu.
Vzhledem k možnostem závodů například v centrálních oblastech velkých měst se očekává obrovský zájem ze strany sponzorů. Zřejmě není daleko doba, kde se v USA pojede jeden z nejvýznačnějších šampionátů tohoto odvětví motocyklového sportu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist