Kejmar pojede MS v barvách českého týmu

Loňský mistr ČR ve třídě S1 Pavel Kejmar se vrací do supermotového mistrovství světa. S novým, ryze českým týmem 833 Racing, a s podporou hlavního sponzora Autotrak. V rámci seriálu MS se opět pojede i mistrovství Evropy, ve kterém se za tým 833 Racing pokusí prosadit Lukáš Tuma a Zdeněk Jaroš.

„Ano, je to tak. Seriál mistrovství světa a Evropy pojedeme s novým vlastním týmem 833 Racing Team. Mechaniky na závodech nám všem třem budou dělat otcové. Motorky budeme mít Husqvarna a náš týmový hlavní mechanik bude Tomáš Sulek alias Sulkar. Ten se nám o motorky bude hlavně starat mimo závody. Já se učastním mistrovství světa a cíl je pro mě jasný: umísťovat se pravidelně na podium. Bude to velmi těžké konkurovat továrním motocyklům TM, ale vím že je jde porazit. Moc se těším, až nám všem začne testování. Momentálně se připravuji v Mexiku, trénuju MX a pojedu tady i národní závody. Jezdci týmu pro EUM jsou Lukáš Tuma a Zdeněk Jaroš. Pro kluky je cíl být v TOP 10,“ ozval se nám z Mexika Pavel Kejmar.

Třiadvacetiletý Kejmar vtrhnul poprvé do mistrovství světa v roce 2012 po sezoně, kdy získal titul mistra Evropy. Na KTM německého manažera Thomas Bauerschmidt se okamžitě zařadil mezi nejlepší jezdce šamionátu a na konci seriálu figuroval v tabulce MS na skvělé sedmé příčce. Loni měl pokračovat ve světě v italském týmu HM Honda Assomotor, ale jednání nakonec nedopadla dobře a Pavel se musel vrátit do českého mistráku, který kombinoval se starty v Německu, kde byl v roce 2012 rovněž mistrem. Zdeněk Jaroš nebude letos v seriálu ME žádným nováčkem. Už vloni si vyjel 13 bodů a celkově skončil třicátý. Také Lukáš Tuma už se v Evropě svezl, v týmu 833 Racing bude vykonávat i funkci manažera.

Kalendář MS/ME supermoto 2014

20. duben Francie Rivesaltes
11. květen Bulharsko Pleven
18. květen Rumunsko Arad
1. červen Německo St. Wendel
15. červen Česká republika Sosnová
6. července Itálie Franciacorta
20. července Estonsko Kuressaare
14. září Trentino (italský region) Trento
5. říjen Belgie Mettet

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist