Kejmar po Rakousku: Naděje zhatila proražená guma

Český šampion Pavel Kejmar neudržel po posledním závodě mistrovství světa supermoto celkové třetí místo a po bodovém výpadku v první jízdě se posunul v konečné klasifikaci seriálu o jedno místo dozadu. Po návratu z rakouského Melku vysvětlil, co se vlastně stalo.

„Bohužel se mi nepodařilo udržet třetí místo celkově v mistrovství světa, ale beru to letos tak, že ten nahoře opravdu jen zkouší, co vydržím. Beru si z toho jen to dobré, a to je to, co mě dělá silnějším. Kvalifikaci jsem měl v sobotu špatnou, bylo z toho nakonec šesté místo. Do první nedělní rundy jsem odstartoval šestý a prodral jsem se už v pátém kole na třetí místo. Ale v tom samém kole jsem také prorazil zadní pneumatiku. Tím pádem závod pro mě skončil. Druhou rundu jsem odstartoval o trochu lépe, jako pátý. Na trati v rakouském Melku se těžce předjíždělo, ale na druhé místo za svého kamaráda Lukase Hoellbachera jsem se nakonec prodral," popsal Pavel Kejmar (Husqvarna týmu 833 Racing)rakouskou GP ze svého pohledu. 

A pokračoval: "Pak nám ale bohužel závod organizátoři zkrátili o dvě kola, ani nevím proč. A to si myslím, že právě ta dvě kola jsem potřeboval, abych domácího jezdce předjel. Každopádně, nic na celkovém pořadí by se nezměnilo ani kdybych já vyhrál a Lukas dojel druhý. Tímto mu gratuluji , byl doma a sedělo mu to tam. Slovo kdyby nesnáším, takže to beru tak, že ze zisku čtvrtého místa v seriálu mistrovství světa 2015 jsem spokojen. Je to můj doposud nejlepší výsledek. Díky moc mé přítelkyni Šárce, celé rodině, týmu 833 Racing a Všem mým partnerům za podporu!,“ dodal pro server motorkáři.cz Kejmar. Velká cena Rakouska, poslední závod letošního mistrovství světa supermoto, rozhodla o tom, že v pořadí už čtvrtý titul získal francouzský tovární jezdec TM Thomas Chareyre. Vítězství doublem ale oslavil právě Hoellbacher, který byl před touto Velkou cenou celkově čtvrtý, o pět bodů za Kejmarem.


 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist