Kejmar: Konkurence v MS je velká, ale nebojím se jí

Úvodní závod mistrovství světa supermoto v italském Ottobianu má za sebou jediný český jezdec v tomto prestižním seriálu Pavel Kejmar. Většímu úspěchu a vyššímu bodovému zisku zabránily technické problémy v prvních dvou jízdách, nakonec z Apeninského ostrova odjíždí s devíti body a průběžným 19. místem celkově.

Loňský vicemistr Evropy, jednadvacetiletý Kejmar, zaujal svými výkony tak, že před sezonou podepsal angažmá u jednoho z nejlepších týmu v Německu Mottorad Bauerschmidt ze Schmalkaldenu nedaleko Suhlu. Ze své Suzuki tedy přešel na motocykly KTM SM-R 505. Na první závod MS 2012 se samozřejmě hrozně těšil. „Tak jsem se konečně dočkal, a po zimní přípravě, která nebyla opravdu ideální, je za mnou premiérový svět jednotlivců. Jelo se to v italském Ottobianu, kde už jsem byl potrénovat v létě, takže trať jsem znal. Sobotní tréninky byly, dá se říct, spíš na mokru, protože pořád mrholilo. Kvalifikaci jsem s jemně podhuštěným předním kolem dojel nakonec na dobrém 14. místě. To kolo jsme zjistili až po kvaldě," podělil se talentovaný jezdec se svými zážitky na svém webu. 
Video z přípravy Pavla Kejmara:

 


"Celou noc na neděli hodně a nonstop pršelo. Z dobrého 14. místa jsem do první rozjížďky odstartoval a protrhával jsem se do první desítky! Po ataku se mi podařilo předjet exmistra světa Van den Bosche, který byl na 8. místě. Pak jsem bohužel musel odstoupit kvůli proražené zadní gumě, z 8. místa, kurňa. Na start jdete do dalších závodů tak jako minulý rok, to znamená, jak jste dojeli rozjížďku předtím. Takže jsem do druhé jízdy šel z 26. místa. Po startu druhé rundy jsem se propracoval dopředu na 21. místo a viděl skupinku pěti lidí přede mnou na předjetí. Ale bohužel silně pršelo a mě přestaly fungovat rolfy a bez nich to v tom ohromném dešti nešlo. Musel jsem bohužel zase odstoupit. Takže smůly docela dost. Na třetí rundu to byla startovní pozice 27. Já jsem už šel do toho, že prostě určitě se zase něco pos...e. Naštěstí se nic hroznýho nestalo a já se dokonce propracoval na pro mě docela luxusní 12. místo!,"

 

 

"Takže moje první světové body jsou doma, a to celkem devět! Celkově jsem tedy s devíti body na průběžném 19. místě mistrovství světa. Určitě budu bojovat dál a dál a moc se těším, až dám všechny rozjížďky do TOP 10 ve světě! Je to práce, konkurence je vysoká, ale já se jí nebojím. Není proč. Tento víkend jedu trénovat. A další víkend je první závod německého seriálu ADAC v Harsewinklu, kde pojedu třídu S1 a chci se umístit na podiových místech. Děkuji moc za podporu."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist