První závod SBK, zazlobil semafor i Ježkův motocykl

V sobotu zajel Ondřej Ježek ve čtvrtém tréninku devatenáctý čas, do závodu startoval dvacátý a cílem projel sedmnáctý. Technika zlobila, ale brněnský závodník se s nepřízní rval jak jen to šlo. Odměnou mu byla silná podpora fanoušků, kteří v sobotu českého jezdce povzbuzovali. V neděli je na programu druhý závod víkendu v Brně, což je další šance jak získat mistrovské body.

Během Superpole měl Ondřej Ježek poruchu elektroniky. „V superpole jsme měli poruchu čidel. Elektronika se mi vypnula při prvním i druhém vyjetí na trať,“ popisuje Ondřej důvod proč zajel jen minimum měřených kol.

Nejdramatičtější okamžiky ale nastaly během prvního závodu superbiků. Krátce po startu spadl v úseku u tribuny B Španěl Jordi Torres a v dalším kole ho ve stejném místě následoval také Michael Ruben Rinaldi. Poté se na trati objevily červené praporky signalizující zastavení závodu, protože Rinaldi porušil jednu z bariér. Nový start ale přinesl další nečekanou situaci. Semafory nestandardně zablikaly, což způsobilo ve startovním poli slušný chaos. Někteří jezdci zůstali stát, zatímco další vyrazili. Po krátkém zaváhání, jak vyřešit tento neobvyklý vývoj závodu, byl nařízen další start a na startovní rošt se nahrnuli mechanici jednotlivých týmů. Další pokus už se vydařil a jezdci vyrazili do šestnácti kol brněnského závodu.

Ondřej Ježek skončil v prvním závodě na sedmnáctém místě. „Já jsem v první části závodu měl vzadu nižší pneumatiku, ale objevily se problémy s gripem. Takže jsem se rozhodl vyměnit ji za vyšší, na které jsem měl grip o fous lepší. Ale tato změna se neosvědčila a motorku dost zpomalila,“ popisuje Ondřej Ježek alchymii spojenou s laděním jeho závodní Yamahy.

„Každopádně, diváci byli skvělí, moc jim děkuji za podporu. Na céčku byla parádní atmosféra. Věřím, že se potkáme i zítra. A i když to dnes nedopadlo úplně podle mých představ, máme před sebou ještě neděli a šanci výsledek zlepšit,“ vzkazuje brněnský závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist