Napnu všechny síly pro Olivera, prozradil Čihák

Na závodech v mistrovství světa superbiků řešil v minulém roce dilema, komu vlastně fandit. Miloš Čihák je totiž manažerem závodníka Olivera Königa, zároveň řídil konkurenční tým MIE Racing Honda Team. Ten se však po čtyřech letech rozhodl opustit a tak se bývalý jezdec a zkušený manažer upne na pomoc Königovi. „Rozhodl jsem se pro tento krok v polovině minulého roku. Napnu tak všechny síly pro Olivera, abychom ho společně s dalšími zrychlili a posunuli dopředu,“ vyhlásil Čihák. V pátek od 20:10 hodin bude k vidění na Nova Sportu dokument o loňské sezoně s názvem Oliver König – Baby on board.

Má hodně zkušeností jako bývalý závodník, zároveň několik let dělal manažera týmu z MS superbiků. Miloš Čihák se totiž zná s Midori Moriwaki, majitelkou MIE Racing Honda Team, za který v minulém roce jezdil například Argentinec Leandro Mercado. Právě z něho se rozhodl Čihák odejít. „Bude mi scházet ta parta, zároveň mám z toho týmu smíšené pocity. Přijde mi škoda, že se nám nepodařilo získat lepší výsledky. A já to mám v životě postavené tak, že o celkový výsledek mi jde především, nechci se jen tak účastnit. Z těchto důvodů jsem se rozhodl odejít,“ popsal Miloš Čihák, který tak primárně působí v Movisio Racing a zároveň je manažerem Olivera Königa.

Právě on byl také jeden z dalších důvodů, proč Čihák japonský tým opustil. „Prakticky jsem uposlechl svoji ženu, která mi říkala, proč se na to nevykašlu, že bych se měl spíše soustředit na Olivera, aby jel co nejrychleji,“ dodal Čihák, který se do toho pořádně opřel. Ve španělském týmu Orelac Racing, kde jezdí český závodník, inicioval několik změn. Ke Königovi přišel nový technický ředitel Ital Thomasso Noccioli, o data se nově stará Michal Kněžínek a jedním z mechaniků je Lukáš Porš. Zároveň se tým přejmenoval na Orelac Racing Movisio.

„Pokud to bude možné, tak pomůžu a věřím, že to přinese větší ovoce. Hlavně co se týče nastavení stroje a celé konfigurace motorky. To se projevilo už teď na začátku sezony, kdy se vyzkoušelo na motorce hodně věcí a v týmu je skvělá atmosféra,“ pochvaloval si Čihák, podle kterého bude letošní sezona extrémně vyrovnaná. „Úroveň superbiků je neuvěřitelná, myslím, že celé startovní pole bude ve dvou vteřinách.“ Letošní ročník začal v Austrálii pátečními tréninky, v sobotu je první závod v 6.00 hodin a v neděli startuje sprint a druhé hlavní klání. Vše bude živě na Nova Sport.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist