Craig Jones jezdcem týmu Carla Fogartyho

Jezdcem týmu Foggy Petronas Racing se stal vedle Steve Martina britský mladík Craig Jones.

Tým Foggy Petronas Racing podepsal novou dohodu s teprve dvacetiletým Britem Craigem Jonesem, který se tak pro rok 2006 stal kolegou Steve Martina v superbikovém šampionátu Mistrovství světa. Jonesovo první svezení s motocyklem Petronas FP1 proběhne příští měsíc při testech ve Valencii, kde tým Carla Fogartyho nastoupí prozatím ještě bez Steve Martina, který si stále léčí operovanou ledvinu, jenž si tento australský jezdec zranil při velkolepém pádu po startu posledního závodu letošní sezóny na okruhu v Magny Cours.
Carl Fogarty – majitel týmu
Chtěl jsem jezdce, který je žádostivý a chce se učit. Craig chce ukázat, že může být jedním z nejlepších jezdců na světě a já věřím, že je jedním z nejtalentovanějších. Možná, že vidím někoho, kdo chce vyhrávat jako já. Čeká ho práce s týmem, který ho bude učit novým věcem, motocyklu třídy Superbike, hladkým pneumatikám, či novým okruhům. Budeme u něho, já i celý tým mu budeme pomáhat. Neočekávám od něj, že bude vyhrávat na našem motocyklu, takže nebudeme na něj vyvíjet v tomto směru tlak. Já pro svou šanci musel velmi tvrdě pracovat a nyní mám potěšení vidět někoho s tak velkým potenciálem v mém týmu. Poprvé mne zaujal minulý rok, kdy na pomalejším motocyklu než měli ostatní zvítězil v Doningtonu. Byl to tehdy jeden z nejpůsobivějších výkonů, které jsem již dlouho neviděl. Myslím si, že jeho předjížděcí manévry, byly velkolepé, něco co jsem ještě neviděl. Také mi ho doporučuje mnoho lidí, kterých názory respektuji. Chtěl jsem ho již minulý rok, ale myslel jsem, že mu další rok v britském šampionátu supersportů prospěje. Měl dobrý rok a bez několika chyb by získal titul. Craig měl po letošním roce dobré nabídky na svém stole, zvláště po svém výkonu v několika závodech Mistrovství světa Supersport. On však chtěl vstoupit do mého týmu a jezdit za něj. To je pro mne velmi důležité.
Craig Jones
Jsem potěšený a nemohu se této nové výzvy dočkat. Nejvíce mne k týmu přitahuje Carl, který byl jedním z mých hrdinů v době, když jsem začínal závodit. Byl to někdo, s kým jsem si přál soupeřit. Také jsem již dva roky závodil pro Jacka Valentina, závodního šéfa týmu Foggy Petronas Racing, takže vím, že to je dobře organizovaný tým. Nemohu se dočkat, až poprvé usednu na superbike, také jsem horlivý pomáhat ve vývoji tohoto projektu. Několik okruhu již znám, také na několika jiných plánujeme testování, tak si nemyslím, že budu ve velké nevýhodě. S novým motocyklem jsem poprvé jezdil letos i v Brně a skončil jsem tam šestý. Bude asi těžké okamžitě zlepšovat časy na jedno kolo, ale nemyslím si, že by to mělo být příliš obtížné, jsem na to připravený.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist