World Endurance - Albacete

S českou účastí ve třídě Superstock 1000 se tento víkend v Albacetre jel druhý letošní závod Mistrovství Světa Endurance

Tým Von zone Boenig Motorsportschool Rico Penzkofera zvítězil ve druhém závodě Mistrovství Světa Endurance ve třídě Superstock 1000.
K naší velké radosti byl jedním z jezdců tohoto týmu i Michal Filla, který tomuto závodu dal přednost před MČR v Brně. Po vítězství v kvalifikaci se triu jezdců Werner Daemen, Gregory Fastre a Michal Filla podařilo zvítězit i v osmihodinovém závodě. Po třetím místě v závodě 24h Bol d´or je to další výrazný úspěch tohoto týmu a našeho jezdce. Celkově je nyní německý tým na druhém místě o 7 bodů za prvním. 


Michal Filla: “Jsem moc rád, že se nám podařilo zvítězit. Ve vytrvalostních závodech nezáleží jen na rychlosti, ale na každém členu týmu a technice. Vše fungovalo skvěle a my jsme jezdili velice vyrovnané časy. 
Motocykl mi tentokrát moc nevyhovoval, protože byl nastavený především pro Gregory Fastreho, ale i tak jsem dokázal jezdit stejné časy jako Werner a Gregory. Na své motorce si ale dokážu představit časy zhruba o půl sekundy rychlejší. Zde se ale musí volit kompromis a tak jsem tentokrát ustoupil já. 
Celý tým odvedl výbornou práci a mě na tomto víkendu mrzí jen jedna věc ... nevyhrál jsem v Brně ...“

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist