Tým YART Yamaha míří do Suzuky v pozici jedničky tří ladiček

Společnost Yamaha Motor v pondělí oficiálně oznámila, že Yamalube YART Yamaha EWC Official Team, který je nyní druhý v průběžném hodnocení MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů (FIM EWC), nastoupí do 45. ročníku vytrvalostního silničního závodu "Coca-Cola" Suzuka 8 Hours jako TOP tým Yamahy.

Mimo tovární podpory motocyklu YZF-R1 bude Yamaha pomáhat vedení týmu YART s přípravou a samotným závodem. Rakouský tým bude závodit s motocyklem YZF-R1 ve speciálních barvách Suzuka 8 Hours a logem Yamalube, což je originální značka olejů Yamaha, jež je také součástí názvu týmu. V sedle motocyklu upraveného pro vytrvalostní závody FIM EWC nastoupí ověřená sestava rychlých závodníků Ital Nicolò Canepa, Němec Marvin Fritz a Čech Karel Hanika. Šéfem týmu je stejně zkušený Mandy Kainz.

Tým YART Yamaha je letos úřadujícím mistrem světa FIM EWC. Pro tým to byl první titul od roku 2009 a pro Yamahu první titul od roku 2017. Nyní je cílem číslo jedna získat historicky první vítězství v osmihodinovém závodu na okruhu v japonské Suzuce. Třetí podnik sezony FIM EWC 2024 je v termínu od pátku 19. července do neděle 21. července.

V letošní sezoně zajel tým YART Yamaha v Le Mans na třetí místo a závod v belgickém Spa-Francorchamps teď o víkendu vyhrál. V průběžném hodnocení FIM EWC 2024 je YART druhý s jediným bodem ztráty na vedení v soutěži.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist