Tommy letí do Suzuky

O tomto víkendu se na okruhu Suzuka v dalekém Japonsku uskuteční další podnik mistrovství světa Edurance. Při prestižní osmihodinovce nebude chybět ani náš zástupce, kterým je tradičně Tomáš Mikšovský.

Po dvou evropských závodech v Le Mans a Albacete, kde se Tomáš Mikšovský představil ve skvělém světle, si tým RMT 21 Racing rozhodně nenechal ujít možnost a opět využívá služby jednoho z našich nejlepších silničářů a také testovače  našeho serveru Motorkari.cz.

Tým je po těchto dvou závodech na průběžném pátém místě v prestižní kategorii Formula EWC, když v Le Mans dosáhnul na skvělé páté místo a v Albacete pak byl klasifikován jako desátý. Tommy se opět seznámí s novým týmovým kolegou, když jej vedle tradičního parťáka Mattiho Seidela bude střídat také Holanďan Arie Vos. Ten letos jezdí holandské mistrovství superbiků, ale před dvěma lety nastoupil ve francouzském Magny Cours i za tým KL Intermoto v mistrovství světa Supersport. Tommy se v loňském roce závodu v Suzuce zúčastnil ještě jako jezdec týmu Maco Moto Racing, v jeho letošním RMT 21 Racing jel tehdy další Čech Jakub Smrž. Tomáš o dohodnutí tohoto angažmá a přípravě na japonský závod říká:

„Po dlouhé odmlce se enduranční závody opět rozjely na plné obrátky a i já mám další možnost se zúčastnit. Jak tomu bylo i v předchozích závodech letošního šampionátu, jsem velmi rád, že mohu znovu nastoupit s německým týmem RMT # 21 Racing. Po dohodě s majitelem týmu Thomasem Rothem jsme se domluvili na podmínkách a tentokrát budeme měřit síly v dalekém Japonsku. Na prestižní osmihodinovce v Suzuce se budeme snažit v těžké konkurenci motocyklů s tovární podporou a s jezdci, kteří mají domácí okruh dobře najetý, umístit na bodovaném místě a tím reprezentovat i Českou Republiku. V náročné osmihodinovce budu společně s Matti Seidelem a Arie Vosem usilovat o co nejlepší výsledek. V zemi vycházejícího slunce je velmi těžké závodit kvůli vysokým teplotám a velké vlhkosti vzduchu. Proto se intenzivně připravuji na vysokou fyzickou zátěž trénováním na kole, kolečkových bruslích a zvykám si na tamní teploty v sauně a páře. Moc se na tento podnik těším a doufám v dobrý závod, který vypukne 27. července.“
Závod v Suzuce i přesto, že je to „pouze“ osmihodinovka, je velmi prestižní a účastní se jej jezdci a týmy, které jinak Endurance nejedou. Letos jede neuvěřitelných 82 týmů a na startovní listině jsou taková jména jako například Carlos Checa, Ryuchi Kyionari, Leon Haslam, Yoichi Ui, Shinichi Itoh nebo Josh Brookes.

Takže o víkendu držte Tommymu palce, bude to bitva!!!

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist