Sepang 8Hodin, nový závod v kalendáři FIM EWC

Mistrovství světa vytrvalostních závodů motocyklů má pro sezonu 2019/2020 v kalendáři nový podnik, kterým je osmihodinový závod v Sepangu. Termín tohoto závodu je stanoven na prosinec 2019, takže se bude jednat o vůbec první klání světového šampionátu v zimě. Sepang bude po Suzuce druhým závodem FIM EWC v Asii. Formát tréninků a kvalifikací bude stejný jaký je v Suzuce a zároveň to bude pro asijské týmy kvalifikační podnik pro finále sezony v Suzuce.

Slibované rozšíření kalendáře závodů mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů je tady. V Suzuce došlo k oficiálnímu potvrzení nového podniku sezony 2019/2020, kterým bude osmihodinový závod v Sepangu. Termín je prosinec 2019, což bude historicky první závod v kalendáři, který se pojede v zimě. Závod v Sepangu bude mít stejný formát jaký mají v Suzuce, to znamená ze Superpole v podobě Top10 Trial a cíl závodu těsně po západu slunce.

Pro asijské týmy bude Sepang také kvalifikačním závodem v rámci účasti ve finále sezony, kterým je osmihodinovka v Suzuce. V Malajsii tak uvidíme nejlepší týmy Asie, ale také pozvané stálé týmy mistrovství světa z Evropy, jimž náklady spojené s účastí v závodu bude hradit promotér Eurosport Events.

Šéf okruhu Sepang International Circuit (SIC) Razlan Razali k pořádání závodu světové série FIM EWC uvedl: „S ohledem na tříměsíční průzkum, který jsme jako okruh provedli loni, můžeme s potěšením oznámit, že závody série FIM EWC byly zvoleny a Malajci je rádi uvidí na okruhu v Sepangu jako náhradu za formuli 1.“

„Zároveň jsme rádi, že Sepang bude kvalifikačním podnikem pro japonské a asijské týmy v rámci účasti v ikonické osmihodinovce v Suzuce. Za posledních osm let v Malajsii vzrostla obliba závodů na dvou kolech a my jsme nadšeni, že uspořádáme tuto událost v prosinci 2019, což jak věřím přitáhne na Sepang 8Hodin špičkové jezdce z celého světa.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist