Závodit na mokru by tady nebyl problém, říká Karel Pešek

Páteční program na Masarykově okruhu v Brně zahájili jezdci evropského šampionátu STK 1000 a s nimi i pražský jezdec Karel Pešek, který do domácího závodního víkendu nastupuje s motocyklem Kawasaki ZX-10RR rodinného týmu Uniserv.

Situaci na úvod trochu zkomplikovalo počasí. Před zahájením tréninků se nad okruhem přehnala dešťová přeháňka a jezdci vyrazili do prvního tréninku na mokrých gumách.Karel v tomto mokrém tréninku obsadil dvacáté místo. Ve druhém tréninku, který už byl na suché trati, si o jedno místo polepšil a páteční program tak ukončil celkově devatenáctý.

„První trénink proběhl na vodě, a přesto, že jsem za takových podmínek nezávodil asi pět let, jsem byl celkově s pocitem na motorce spokojený a pokud by se závod jel na mokru, nebyl by to pro mě problém,“ řekl po pátečním programu v Brně Karel Pešek.

„V odpoledním suchém tréninku, jsme konečně mohli vyzkoušet provedené změny na motorce, které se ukázaly jako pozitivní. Trochu mě mrzí zrušení mého nejlepšího času, za malé vyjetí z tratě, který byl asi o vteřinu rychlejší.“

„Máme ještě nějaké nápady, jak doladit nastavení a věřím, že se zítra ve výsledkové listině posuneme směrem nahoru. Závěrem, bych chtěl poděkovat všem, kteří jsou zde se mnou a podporují mě v mém snažení a také všem partnerům, jmenovitě firmám Uniserv, EP-SC, Bona Vita, Auto Pálka, Motoforza, Vágner sport, SBK a tiskdo1000.cz.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 4 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist