Novým týmovým kolegou Ondřeje Ježka bude Jaro Černý

V týmu kategorie Superstock 1000 SK Energy – Fany Gastro nahradí Tomáša Svitoka další slovenský závodník Jaro Černý. Ke změně jezdeckého složení týmu, kde závodí také český motocyklový jezdec Ondřej Ježek, dojde už od víkendového podniku v italské Imole. Svitok předčasně ukončil sezonu kvůli nepříznivé ekonomické situaci.

Tlačová správa Jara Černého a Bily Racing tímu

Radi by sme vám oznámili, že tím Bily Racing Róberta Bílého, sa dohodol s pánom Ľubošom Gréčom, majiteľom tímu SK Energy - Fany Gastro, na angažovaní motocyklového reprezentanta Jaroslava Černého v jeho tíme. Jaro Černý sa zapojí do seriálu „Superstock 1000 FIM Cup“, ktorý je súčasťou seriálu Majstrovstiev sveta Superbikov.

Jaro Černý z Kľačian pri Hlohovci má 25 rokov a tohtoročná sezóna je už neuveriteľná deväťnásta v jeho kariére. Černý je 12-násobný Majster Slovenska rôznych objemových kubatúr, Majster i vicemajster stredoeurópskeho seriálu Alpe Adria Championship. V posledných dvoch rokov úspešne súťažil v medzinárodných majstrovstvách Nemecka – IDM a každoročne reprezentuje Slovenskú Republiku i na Majstrovstvách Európy Superšportov ako najúspešnejší slovenský jazdec. Jaro sa pravidelne umiestňuje najlepšie i z česko-slovenských jazdcov. Na posledných ME Jaro vybojoval vynikajúcu 3.priečku, čo ale nemohol niekto „prežuť“ a náš oficiálny protest doteraz nieje doriešený. Nech si podľa toho urobí každý svoj úsudok ako to funguje.

Černý sa na novom motocykli a v novej sérii predstaví už tento víkend 28. až 30.6. na trati v talianskej Imole. Bude to vstup „na ostro“, pretože kvôli nepriazni počasia sa Jaro nestihol s motocyklom Kawasaki oboznámiť. Na okruhu v Imole nikdy predtým neštartoval a bude to teda pre tohto jazdca veľká výzva.

Radi by sme poďakovali našim partnerom a kamarátom, osobitne spoločnosti Ecolution s.r.o., bez podpory ktorých by sa táto dohoda neuskutočnila. Vďaka za túto možnosť patrí i Ľubošovi Gréčovi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist