Jednadvacáté místo pro Tomáše Vavrouše

Tým Montáže Brož Racing absolvoval čtvrtý závod letošního Mistrovství Evropy Superstock 600. Po včerejších trénincích byla dnes na programu druhá kvalifikace a poté samotný závod. Včera udělal tým několik změn v nastavení motocyklu Kawasaki Ninja ZX-6R, které chtěl vyzkoušet v dopolední kvalifikaci.

Bohužel krátce po jejím začátku se spustil déšť, který nedovolil naplno otestovat pérování stroje. Tým se rozhodl před závodem ještě k několika drobným změnám v nastavení zadního pérování, ale bohužel tyto změny nakonec nefungovaly tak, jak by bylo potřeba pro náročný technický okruh Algarve.

Tomáš sice z jedenácté pozice startovního roštu dobře odstartoval, ale od té doby s motocyklem bojoval a cílem nakonec projel jednadvacátý. Přestože výsledek neodpovídá cílům Montáže Brož Racing Teamu, tak lze portugalské kolo evropského šampionátu hodnotit pozitivně. Tým získal mnoho důležitých dat, které by rád využil při dalším závodě, jež se jede poslední červnový víkend na okruhu v italské Imole.
Tomáš Vavrouš (Montáže Brož Racing Team) - Kawasaki Ninja ZX-6R
FIM Europe Superstock 600 – závod, 21.místo

Na začátku dnešní kvalifikace začalo pršet a my tak objeli asi jen tři kola. Tato kvalifikace pro nás byla velmi důležitá, protože jsme v ní chtěli vyzkoušet změny v nastavení podvozku. Bohužel díky dešti se nedalo nic vyzkoušet. Před závodem jsme udělali ještě několik drobných úprav v nastavení, ale ukázalo se, že to nebyly optimální změny.“
„Do závodu jsem celkem dobře odstartoval a držel si svou pozici. V první zatáčce jsem to vzal hodně z venku, což využilo několik jezdců, kteří se dostali dopředu. Navíc na výjezdu z první zatáčky byl pád a já se musel vyhýbat ležícímu jezdci. Další problémy přišly o několik zatáček dále, kde mě motorka pokopala. Závod to byl těžký, moc mi neseděl. Nedokázal jsem na výjezdu ze zatáček přidávat plyn tolik, kolik bych potřeboval. Tým odvedl dobrou práci a já mu za ní děkuji. Celý víkend se nám dařilo. Jedenácté místo na startu bylo hodně dobré, ale škoda, že nám nevyšel samotný závod.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist