Test WSSP Phillip Island – Testy supersportů ovládl Andrea Locatelli

Italský závodník Andrea Locateli byl nejrychlejším jezdcem na trati Phillip Islandu také v úterý a je nejrychlejším jezdcem oficiálního dvoudenního testu série FIM Supersport. Teď už jezdci a týmy čekají na zahájení sezony, kterou v pátek odstartují volné tréninky, sobota patří Superpole a neděle prvnímu závodu roku 2020.

Ani druhý den nebyl bez přerušení jednotlivých testovacích částí červenými vlajkami, ale i přesto měli jezdci a jejich týmy ideální možnost v klidu pracovat na nastaveních motocyklů s ohledem na blížící se australský závodní víkend. Jako jediný zajel kolo pod minutu třiatřicet Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), jehož maximem je 1'32,831 sekundy. Ital nastupuje v barvách týmu, který loni vyhrál titul mistra světa, takže na úvod velmi dobrý výkon a dobrá výchozí pozice pro závodní víkend, který prozradí daleko víc o rozložení sil startovního roštu supersportů.

Necelých sedm desetin ztratil na Locatelliho druhý jezdec v pořadí Randy Krummenacher (MV Agusta Reparto Corse). Úřadující světový šampion měl v úterý technické problémy, takže se mu s týmem zřejmě nepodařilo vyzkoušet vše, co měli v plánu. Nicméně Krummenacher a jeho stroj působí již celkem sehraným dojmem, takže zahájit pozitivním způsobem cestu za obhajobou titulu bude na pořadu dne australské mise. Samozřejmě titul chce získat Jules Cluzel (GMT94 Yamaha), který už byl tolikrát tak blízko a nikdy mu to zatím nevyšlo. Testy uzavřel třetí, necelých sedm desetin za prvním Locatellim.

Časy do pátého místa nastavili Raffaele De Rosa (MV Agusta Reparto Corse) a Corentin Perolari (GMT94 Yamaha). Posledním jezdcem v jedné sekundě je šestý Philipp Öttl (Kawasaki Puccetti Racing). Britský závodník české stáje Danny Webb (WRP Wepol Racing) zrychlil na 1'34,662 sekundy. Test uzavřel patnáctý v pořadí, celkem 1,831 sekundy za prvním a třeba na osmého Japonce Okuba mu chybělo jen něco přes tři desetiny.

Test WorldSSP – 2.den (celkově)
Úterý, 25.2.2020 – Phillip Island, Austrálie

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist