Staring bude závodit s týmem Rivamoto

Bývalý jezdec týmu Fausta Gresiniho v královské kubatuře MotoGP letos nastoupí do seriálu produkčních motocyklů, kde bude jezdcem ruského týmu Rivamoto v mistrovství světa třídy Supersport. Tým po vedením Jeremy McWilliamse oznámil jezdecké složení až na poslední chvíli a nevyloučili, že od Aragonie nasadí dva jezdce.

Šestadvacetiletý Bryan Staring, vítěz čtyř závodů a čtvrtý muž celkového hodnocení seriálu Superstock 1000 z roku 2012, dostal po roční zkušenosti v MotoGP šanci závodit zpátky v mistrovství světa produkčních motocyklů, kde bude sedlat Hondu CBR600 RR týmu Rivamoto v kategorii Supersport.
Australanovo jmenování do pozice jezdce Rivamota proběhlo jen před pár dny, takže ani není součástí provizorního seznamu FIM z ledna letošního roku. Ohledně sezony 2014 neměl Staring dlouho jasno, takže je nyní pochopitelně velmi spokojený. „Jsem moc rád a hodně se mi ulevilo, že mám tuto šanci s týmem Rivamoto v mistrovství světa supersportů,“ uvedl Bryan Staring.

„Je to kategorie, kterou jsem vždy sledoval. Třebaže je to už nějaký pátek, co jsem jel naposledy s šestistovkou, věřím, že se můžu plně spolehnout na všechny své zkušenosti, abych v sezoně zaznamenal dobré výsledky. Už se moc těším na spolupráci Jeremy McWilliams a profesionály v týmu Rivamoto.“
Manažerem týmu Rivamoto je Jeremy McWilliams, bývalý jezdec mistrovství světa prototypových motocyklů, jenž v královské kubatuře strávil osm kompletních sezon a k tomu čtyři sezony ve čtvrtlitrech.

„V oznámení plánů pro nadcházející sezonu máme trošku zpoždění, ale jsem rád, že můžeme oznámit příchod jezdce Bryanova kalibru k týmu Rivamoto pro rok 2014,“ uvedl McWilliams. „Bryan už prokázal svůj talent v seriálu WSBK a nepochybně získal hodně zkušeností v jeho loňské sezony v MotoGP.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist