Příprava Pelikánové cílí jak na Imolu, tak maturitu

Alexandra Pelikánová se o nadcházejícím víkendu představí v italské Imole v rámci mistrovství světa superbiků, kde závodí v sérii WorldSSP300. Stejně jako při posledním závodním víkendu v holandském Assenu, i v Imole se bude závodnice týmu Kawasaki GP Project seznamovat s novou tratí, na kterou se vydá poprvé v kariéře, a bude usilovat o kvalifikování se do hlavního nedělního závodu.

„V Imole jsem nikdy nejela, takže i nadcházející závodní víkend bude o tom, abych se co nejrychleji naučila trať a pokusila se kvalifikovat do hlavního nedělního závodu,“ konstatovala Alexandra Pelikánová. Devatenáctiletá rodačka z Brna využila takřka měsíční přestávku mezi závody nejenom k tréninku, ale i ke studiu. V průběhu své premiérové sezóny ve světovém šampionátu Supersport 300 totiž absolvuje i maturitní zkoušku.

„Přestávku mezi závody jsem využila k trénování. Ve spolupráci s agenturou DAFIT FILLA Racing Agency jsem absolvovala tréninkové jízdy na Automotodromu v Brně. Kromě závodění jsem se ovšem musela soustředit i na učení, protože mám před sebou maturitu. Písemné testy už mám za sebou, ale na konci května mě ještě čekají ústní zkoušky, které snad zvládnu. Teď se soustředím na závodní víkend v Imole, ke studiu se vrátím hned po něm,“ dodala s úsměvem Pelikánová.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist