Po slabém úvodu sezony Carrasco v Misanu vyhrála závod a je průběžně druhá

Vstup do sezony, v níž Ana Carrasco obhajuje mistrovský titul, nebyl pro Španělku zrovna ideální. Poté, co loni získala titul s týmem Davida Saloma, přestoupila k týmu Kawasaki Provec v jehož barvách závodí ve WorldSBK Jonathan Rea. Toto spojení dávalo Španělce celkem dobré šance v rámci obhajoby titulu, nicméně první dva závody byly celkem za osm bodů, takže Carrasco přijela do Imoly a posléze do Jerezu jako průběžně jedenáctá v pořadí WorldSSP300.

Pro samotnou Anu Carrasco, její tým a fanoušky byl úvod sezony studenou sprchou jejich ambicím a očekáváním. V Aragonii závod nedokončila, mrazivý Assen byl za osm bodů a závod v Imole nakonec zrušili kvůli nepřízni počasí. Následně se odsouhlasilo, že zrušený závod odjedou hned v dalším kole světového šampionátu, což byl jihošpanělský Jerez.

Dá se říct, že to byl pro Anu Carrasco v pravou chvíli hozený záchranný kruh, protože Jerez zná velmi dobře, je to její domácí dráha stejně jako týmu Kawasaki Provec. V obou kláních bojovala o vítězství, ale nakonec z toho byla dvě třetí místa, její první stupně vítězů sezony, a posun pořadím z jedenácté příčky na šestou. V Misanu Španělka potvrdila formu a na konto si připsala letos první vítězství, takže je v šampionátu druhá, ale se ztrátou 43 bodů na lídra.

„Jsem moc šťastná za první vítězství sezony,“ uvedla Ana Carrasco po závodě. „Myslím, že jsme po celý víkend pracovali velmi dobře, což mi v závodě umožnilo po celou dobu držet správné tempo. Hned od začátku jsem na to pořádně tlačila, ale nebylo to snadné, protože bylo velké horko a místy byla dost nízká přilnavost.“

„Chtěla jsem ale vyhrát, takže jsem do toho šla na maximum! Získala jsem spostu pozic v hodnocení šampionátu a jsem nyní průběžně druhá. Teď je na řadě Donington Park, jehož uspořádání dráhy mi hodně sedí. Tak jako vždy moc děkuji Kawasaki a Provec za super přípravu Ninje 400, díky níž jsem mohla závod vyhrát!“ dodala závěrem Ana Carrasco, jenž má na kontě stejný počet bodů (65) jako Holanďan Scott Deroue.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
puod přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist