Joska Kubíček: Jedeme dál!

Po českém superbikovém týmu Effenbert Liberty, jehož aktuální info jsme vám přinesli v pondělí, nás zajímalo i současné dění okolo hradeckého supersportového týmu manažera Josky Kubíčka. Jedno je jisté, tým bude závodit na světové úrovni i v sezóně 2012, ale bez Ukrajinců! Více se dočtěte v článku...

Joska Kubíček se našemu webu ozval z úplně jiného telefonu, než jsem zvyklý a ačkoliv rozhodně neměl důvod k nějakému bujarému veselí - ve Francii mu kromě už zmiňovaného mobilu ukradli i kreditní karty, doklady a vůbec vše, co takový manažer týmu, závodícího v motocyklovém mistrovství světa, potřebuje - tak nám velmi ochotně řekl o aktuální situaci v královehradeckém týmu.

Jen úvodem je třeba říci, že spolupráce s ukrajinským týmem Step Racing nebude na sezónu 2012 obnovena, neboť ze strany Ukrajinců není vůbec zájem. A důvod? Ten je úplně prozaický! Stavba nového okruhu na Krymu "Circuit Crimea" - hlavní letošní sponzor supersportového týmu Step Racing s jezdci G. Reou a Ivanovem - se natolik protáhla (minimálně o jeden až dva roky), že promotér závodní tratě na krymském poloostrově žádnou reklamu vlastně nepotřebuje a vzhledem k tomu, že se v nejbližší budoucnosti z tohoto důvodu nepočítá zatím s rozšířením seriálu WSBK o tento ukrajinský závod, tak není ani nutná žádná reklama v podobě nějakého soutěžícího týmu - to jen na vysvětlenou pro ty, kteří by rádi viděli místo superbikových závodů na brněnském Masarykově okruhu třeba závody na Ukrajině! 
"V každém případě pojedeme jako Hradečáci závody světového šampionátu i v roce 2012, i když ještě nevím v které kubatuře. My milujeme motocyklové závody a žijeme v tomto světě", řekl na úvod Joska Kubíček a hned dodal: "60% budgetu mám pohromadě. Chtěl bych jet v ideálním případě opět supersporty a mým vysněným duem jsou Brit Gino Rea a Ital Massimo Roccoli. Samozřejmě, že vše je v jednání, tedy jak kubatura, tak motocyklová technika a samozřejmě také oba piloti.". 
O Brita Gina Reu je ovšem, pomineme-li tedy jeho pády, zájem ze seriálu Grand Prix - Moto2, či ze superbikového šampionátu (týmy Pedercini Kawasaki či Effenbert Liberty). Joska Kubíček ale zas tak moc strachu o ztrátu tohoto britského jezdce mít nemusí, neboť v Moto2 je minimální sponzorský příspěvek 300 - 400 000 Euro za závodění v průměrném týmu a v superbicích se pod částku 120 - 150 000 Euro o volnou sedačku ucházet ani nemusíš.
A jelikož Reaova rodina si na živobytí vydělává pronájmem rodinného penzionu a ten tedy nevydělává zase tolik, aby mohl sponzorovat synovo závodění a za Ginem žádní movití sponzoři nestojí, tak je celkem reálné, že britského mladíka s jeho nenapodobitelným jezdeckým stylem uvidíme v roce 2012 opět v královehradeckém týmu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist