Gino Rea přestoupil do MS třídy Supersport

Britský závodník Gino Rea měl v plánu absolvovat další ročník v mistrovství světa silničních motocyklů, ale nakonec se na poslední chvíli rozhodl opustit seriál Grand Prix a z třídy Moto2 zamířil mezi supersportové motocykly, kde bude závodit v barvách týmu CIA Landlords Insurance Honda.

Do světového šampionátu supersportů se Gino Rea vrací po třech letech. Rodák z Londýna chtěl prorazit v seriálu Grand Prix a v jednu chvíli to vypadalo, že bude jezdcem české stáje Montáže Brož Racing, ale osud chtěl jinak, Rea se vydal vlastní cestou a výsledky nikdy nebyly takové, jaké si asi původně představoval.

Určitě je odchodu britského závodníka škoda, ale na druhou stranu má v supersportech velkou naději, že si spraví chuť a bude bojovat o přední pozice. „Získat konkurenceschopnou motorku a tým je v jakémkoliv šampionátu životně důležité,“ řekl Gino Rea. „Chci znovu vyhrávat závody, takže jsem mluvil se týmem CIA Landlords Insurance Honda a velmi rychle jsme se dohodli.“
„Oba sdílíme stejné ambice, což je vyhrávat závody a vyhrát světový šampionát. Vím jak je to konkurenceschopný tým potom, co jsem kdysi proti nim závodil, takže jsem přesvědčen, že můžeme být vpředu hned od začátku. Už je to docela dlouho co jsem jel naposledy na motorce třídy Supersport, takže se už nemůžu dočkat až se na ni v Austrálii posadím,“
dodal.

Britský závodník Gino Rea nahradil v týmu CIA Landlords Insurance Honda Jihoafričana Sheridana Moraise a jeho týmovými kolegy budou jezdci Riccardo Russo, Martin Cardenas a Kieran Clarke. První možnost testování s novým týmem má Rea ve dvoudenním oficiálním testu, který je na Phillip Islandu v termínu 16. a 17.února 2015.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist