Barbera dokončí sezonu WorldSSP s Puccetti Racing

Bývalý jezdec MotoGP Hector Barbera uzavřel éru jezdec mistrovství světa letos, když mírně řečeno musel odejít z týmu Sita Ponse. Jeho závodní kariéra ale nekončí, jelikož se nyní stává jezdcem mistrovství světa supersportů, kde bude do konce letošní sezony jezdcem Kawasaki týmu Puccetti Racing.

Hector Barbera v týmu Puccetti Racing nahrazuje několikanásobného šampiona Keana Sofuogla, který po zranění předčasně ukončil závodní kariéru. Pár závodů odjel Jihoafričan Sheridan Morais, jenž teď závodí s českým týmem WilliRace Racing v Moto2.

První zkoušky Barbera absolvuje koncem měsíce v Imole, první závod pojede s týmem koncem září v Portimau. Pro Španěla to nebude snadné, protože teď sedlá šestistovkou Kawasaki a navíc na okruzích, které nezná. Španěl je ale odhodlán šanci stoprocentně využít a říct si tak o smlouvu na kompletní sezonu 2019.

„Moc se těším, že znovu vyjedu na dráhu a jsem rád, že to bude s Kawasaki Puccetti Racing,“ uvedl Hector Barbera. „Byl jsem u nich v centrále a mohl tak na vlastní oči vidět, jak dobře je to organizovaný tým o němž vím, že je týmem vítězným. Manuel mi dal obrovskou šanci a moc rád bych mu ji opětoval dobrými výsledky.“

Šéf týmu Manuel Puccetti dodal: „Naše smlouva se Sheridanem Moraisem byla do víkendu v Misanu a všichni jsme moc rádi za jeho pomoc. Hledal jsem jezdce na jeho místo a zjistil, že je k dispozici Hector. Pro mě je čest mít v týmu tak zkušeného jezdce. Hector k nám přichází z vyšší úrovně, když posledních patnáct let závodil v mistrovství světa silničních motocyklů a z toho osm v MotoGP. Věřím, že tým bude usilovně pracovat, aby mu nabídl vše potřebné k dosažení dobrých výsledků ve World SSP. Pokud výsledky naplní naše očekávání, budeme chtít spolupracovat také v příštím roce.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist