Italský závod Rookies Cupu vyhrál Kunii, Salač desátý

V rámci Velké ceny Itálie jeli jediný závod víkendu jezdci pohárové soutěže Red Bull Rookies Cup. Po pátečních trénincích a kvalifikaci byl v sobotu ostrý start do patnácti kol třetího závodu sezony 2018. Plný počet bodů si z Mugella odváží Yuki Kunii, český závodník Filip Salač obsadil desáté místo.

Do patnácti kol závodu startoval první Meikon Kawakami, Filip Salač vyrazil čtvrtý. Krátce po startu šel do vedení Turek Can Öncu, Filip Salač jel druhý, třetí byl Deniz Öncü.

Po pěti kolech zůstával na špici závodního pole Can Öncü za nímž jel český závodník Filip Salač, třetí byl Ryusei Yamanaka, čtvrtý Yuki Kunii a pátý Carlos Tatay. Hodně se situace měnila po dlouhé cílové rovince a v nájezdu do první zatáčky, tam šlo hodně získat nebo také ztratit.

V polovině závodu se na první místo vrátil Can Öncü, druhý jel Huertas, třetí Ryusei Yamanaka, čtvrtý Carlos Tatay, pátý byl Yuki Kunii a Filip Salač se propadl na šestou pozici, ale pořád byl ve skupině bojující o vítězství a pozice na stupních vítězů.

V desátém kole měla vedoucí skupina třináct závodníků a pozice se střídaly v každé zatáčce. Vedoucí pozici pevně držel Can Öncü, ale těsně za sebou měl Španěla Tataye, třetí byl Kawakami, čtvrtý Artigas a pátý jel Yamanaka, Filip Salač byl sedmý. Do posledního kola najížděl první Deniz Öncü, druhý Can Öncü a třetí Yuki Kunii, Filip Salač byl třináctý.

Závod v Mugellu vyhrál Yuki Kunii, který těsně za sebou udržel Cana Öncü a Adriana Carrasca. Český závodník Filip Salač obsadil desáté místo v cíli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist