Bo Bendsneyder má další zlatý double, Gbelec pět bodů

Nizozemský závodník Bo Bendsneyder je v letošním ročníku Red Bull Rookies Cupu prozatím nepřekonatelný, protože vyhrál jak oba závody v Jerezu, tak také oba závody na domácí půdě Assenu. S plným počtem bodů, což je po čtyřech kláních rovná stovka, je jasným lídrem pohárové soutěže, kde má náskok devětadvaceti bodů na druhého v pořadí Fabia Di Giannantonia. Český závodník Martin Gbelec závod dokončil jedenáctý a na konto si letos připsal prvních pět bodů, což mu teď stačí na průběžnou osmnáctou pozici.

Druhý závod už nebyl o bitvě o vítězství až do poslední zatáčky, protože Bo Bendsneyder okamžitě vyrazil do úniku a nenechal se nikým ze svých soupeřů chytit. Všech šestnáct kol zvládl bez problému a cílem projel s náskokem téměř dvou sekund.

Holanďan Bo Bendsneyder zaznamenal parádní víkend, když vyhrál co se dalo od prvního tréninku přes kvalifikaci a oba závody. „Moc bych chtěl poděkovat fanouškům za jejich podporu. Bylo fantastické vidět kolik jich tu zůstalo, aby sledovalo náš závod,“ řekl Bendsneyder. „Musel jsem za to pořádně vzít hned od začátku, protože jsem nechtěl bojovat po celou dobu závodu jak tomu bylo včera. Jen jsem se soustředil na jízdu, jak jen to šlo.“

„Nebyl to ale snadný závod a jen v samotném závěru jsem trošičku polevil, protože jsem měl dostatečný náskok. Byl to perfektní víkend. Jsem moc rád za čtyři vítězství v řadě a samozřejmě se v tom budu snažit pokračovat na Sachsenringu.“


Ital Fabio Di Giannantonio tentokrát nebojoval o vítězství jak v pátek, ale o druhé místo se španělským závodníkem Oscarem Gutierrezem a Francouzem Enzo Boulomem. Byla to bitva do posledního kola, poslední zatáčky a nakonec mohl slavit Ital, protože si z Assenu odváží celkem čtyřicet bodů za dvě druhá místa. Jako třetí byl klasifikován Oscar Gutierrez.

Do závodu startoval čtrnáctý český závodník Martin Gbelec, který byl úspěšný a svůj druhý závod dokončil na jedenácté pozici, takže si na konto připsal pět bodů. Škoda, že v pátek první závod nedokončil, protože tam by získal podobný počet bodů.

Třetí kolo Red Bull Rookis Cupu je na programu za dva týdny během víkendu německé Grand Prix na Sachsenringu.

Red Bull Rookies Cup – Závod (2)
Sobota, 27.června 2015 – Assen, Nizozemsko
Red Bull Rookies Cup 2015.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist