Testy Ducati v Austrálii

Tovární tým Ducati Marlboro zůstal po závodě Grand Prix Austrálie dál na okruhu Phillip Island, kde absolvoval dvoudenní testování.

Po svém prvním pódiu v letošní sezóně zůstal tovární tým Ducati Marlboro na australském okruhu Phillip Island, kde absolvoval dvoudenní testování. Testovací plán byl zaměřen především na vyzkoušení nového rámu motocyklu Ducati Desmosedici, se kterým oba jezdci týmu najezdili velké množství kol. Jak Troy Bayliss, tak Loriss Capirossi zlepšili při těchto testech časy, které dosáhli při nedělní Grand Prix Austrálie. Oba se navíc dokázali dostat pod nový rekord okruhu, jenž vytvořil v neděli časem 1:31,102 Loris Capirossi. Jezdci byli s výsledkem velmi spokojení, oba se konzistentně dostávali na hodnoty pod 1:31. Výsledné časy se pak u obou zastavili okolo hodnoty 1:30,6.
“Jsem s testem opravdu spokojený,“ řekl na závěr testovacího programu šéf továrního týmu pan Livio Suppo. “Během dvou dnů jsme byli schopní pracovat v nádherném počasí, zajistili jsme si mnoho zajímavých údajů a stanovili několik vynikajících časů. I přes dobré výsledky však nebudeme pro poslední Grand Prix používat tyto nové díly. Prozatím jsme na nich neabsolvovali potřebné množství kilometrů, které by zajistilo jejich nutnou spolehlivost. V testech s těmito díly však budeme pokračovat ihned po skončení poslední Grand Prix ve Valencii.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist