Stripky z Phillip Islandu

Pred poslednim podnikem ve Valencii se pochopitelne u protinozcu v dalekem Phillip Islandu objevilo mnoho zakulisnich novinek, kdo a kde by vlastne mohl jet v roce 2005.

Stripky z Phillip Islandu
Velke starosti Sita Ponse
Po planovanem odchodu Maxe Biaggiho k oficielnimu tymu Repsol Honda ma jeho dosavadni sef Sito Pons postarano o dalsi problemy. Jelikoz sponzor Camel u teto staje pravdepodobne konci, tak tym dostane pouze jeden stroj Honda RC211V – pro Melandriho ci Barrose ? Dosavadni manager Pramacu Luca Montiron se proto rozhodl nahlasit u IRTA vlastni tym Japan Italy Racing (JIR). Jel by v nem pochopitelne Makoto Tamada. Pokud by ho neakceptovala, tak si chce Montiron pronajmout jedno misto bud od Luise d´Antina ci od Aprilia Racing.
Proton KR zrejme pojede i dale
Jelikoz tym KR pojede zrejme i nadale a hned po Valencii by mel testovat Nobu Aoki znovu motor KTM, ohlizi se majitel tymu po druhem pilotovi. Velky zajem ma American o sveho krajana Johna Hopkinse (o neho se ale uchazi i dalsi tymy) a to hlavne z duvodu sponzora. Jak je jiste znamo, John Hopkins zije se svou pritelkyni v Rakousku a ma velmi dobre vztahy s Red Bullem.
Fortuna Yamaha se dvema Spanely ?
Dohoda Carlose Checy a Marlbora se zda byt celkem hotovou zalezitosti (Ducati Marlboro), a tak by tym Fortuna – Yamaha mohl vypadat nasledovne: Toni Elias a Ruben Xaus.
Gino Borsoi konci jako jezdec
Kvuli vekovemu limitu konci se zavodni karierou Ital Gino Borsoi (30 let), v Australii dojel tento zkuseny pilot na sedmem miste. „Tym do 250 ccm si nemohu financne dovolit, ale v nizsi tride pojedeme dale. Pilotem cislo jedna zustane Mike di Meglio, druheho teprve hledam“, rika k tomuto tematu zaroven majitel tohoto tymu.
Ojedinely rekord
Brit James Ellison vytvoril v letosni sezone ojedinely bodovy rekord. Bodoval totiz ve ctyrech ruznych mistrovskych serialech a to v britskem mistrovstvi superbiku, ve svetovem mistrovstvi superbiku, v mistrovstvi sveta Endurance a na motocyklu Harris – WCM take v MotoGP.
Kurtis Roberts ano, Kenny Roberts jr. asi ne
Zatimco mladsi z bratri Robertsu, Kurtis, pojede se svym Protonem finale ve Valencii, tak exmistr sveta Kenny ma stale neohybny loket a proto ho v zaverecnem podniku sezony 2004 asi nahradi domaci Gregorio Lavilla .
Staj Rauch pouze po jednom jezdci
Tym Rauch Bravo Aprilia Fiorenza Caponera nasadi v pristim roce pouze jedineho pilota v nejslabsi kubature a to domaciho Marca Simoncelliho. A takto usporene penize umozni financovani ucasti Nemce Steva Jenknera o tridu vyse.
Suzuki nejela s „novym sponzorem“
Napis „KIRK 16“ , se kterym se o vikendu predstavila staj Suzuki Grand Prix nebyla nalepka zadneho noveho sponzora, nybrz velmi mila pietni vzpominka na letos tragicky zahynuleho jezdce australskeho supersportoveho mistrovstvi, Kirka McCarthyho.
Roberto Rolfo, Fonsi Nieto a Stefano Perugini stale hledaji tym na rok 2005
Lonsky vicemistr sveta Roberto Rolfo, ktery ztrati sve misto ve staji Fortuna – Honda ve prospech sveho krajana Doviziosa, se nabizi jak u Suzuki, tak i u Kawasaki, u d´Antina a take u Tech3 Yamahy. Jeho kubaturovy kolega Fonsi Nieto rovnez v teto tride konci (misto neho prijde Héctor Barbera) a pokud na neho nevybyde nejake misto v MotoGP, tak se zrejme objevi v WSBK. No a IRTA nebude zrejme po letosnich vysledcich vubec akceptovat Stefana Peruginiho.
Absolutne neprofesionalni
Dosti nevybirave se v nemeckych mediich vyjadril o praktikach v tymu Elit Grand Prix Gianni Giuseppetti (otec soucasneho pilota Daria). „Jeste v Kataru a potom v Sepangu mi rekl sef tymu Daniel Epp, ze mame oslovit sponzory a sehnat 200 000 Euro (tedy ctyrikrate vic nez vloni), aby mohl muj syn i pristi rok jezdit v serialu Grand Prix. A to, co se nyni deje, je absolutne neprofesionalni. Od zacatku byl jasny dvoulety plan. A nyni mel Dario v zamorskych zavodech k dispozici pouze jednoho mechanika, takze v prestavkach mezi treninky musel sam vypomahat. To take nebylo predem domluveno. Nez jet jeste jednu sezonu za takovych podminek, tak pojedeme radeji IDM. Samozrejme, ze se take poohlizime u italskych tymu“, dodava rozhorcene majitel jedne berlinske Pizzerie.
Kde pojede Pablo Nieto ?
Pablo Nieto, syn 13-ti nasobneho mistra sveta Angela Nieta opusti na 100 % Asparovu staj. Moznosti dalsiho uplatneni ma v podstate dve: Bud nahradi Andrea Doviziosa a Simona Corsiho ve Scot Kopron tymu, nebo: „Musim si jeste promluvit se svym starym pritelem Haraldem Bartolem (KTM), nebot chci, aby jel Pablo v nejakem tovarnim tymu“, rika 90-ti nasobny vitez zavodu Grand Prix, Angel Nieto. Nietovym kolegou na tovarnim stroji Honda by se v tomto pripade stal Fabrizio Lai – doposud Gilera.
Celkem tri motorky KTM 250 ccm
Zatimco tovarna KTM chysta vyrobu tri stroju kubatury do 250 ccm, tak o jezdci doposud neni rozhodnuto. Jsou dve varianty, bud to bude nekdo ze zkusenych pilotu jako napr. Anthony West ci Roberto Rolfo, nebo naopak mladicek typu Chaze Daviese (17). „Nepotrebuji ale nikoho, kdo mi bude radit, jaky motocykl mam vyrobit !“, je si v zasade jisty konstrukter Harald Bartol.
Casey Stoner pojede Aprilii RSW 250
Australan Casey Stoner pojede v pristim roce tovarni Aprilii v tymu Lucia Cecchinella. Druhy stroj bude asi pilotovat Randy de Puinet, z jehoz „namluv“ s kubaturou MotoGP definitivne seslo. Tim je ovsem zcela vazne ohrozena dalsi zavodni kariera Roberta Locatelliho.
Zatim ctyri kandidati pro kitove Aprilie 125
Kandidaty na kitove stroje Aprilia 125 jsou doposud nasledujici piloti: Marco Simoncelli (Rauch - Bravo), Alvaro Bautista (Seedorf), Mike di Meglio (Borsoi) a Simone Corsi (exSeedorf, nyni Lundberg).
Poggialiho navrat ?
Jelikoz tymovy manager Derbi a Gilery Giampiero Sacchi zustal prakticky bez dobrych jezdcu (Lorenzo pojede Hondu 250 ve Fortune Honda, Lai chce k Honde, Perugini je prestarly a Rodriguez bez vysledku) tak neni vyloucen navrat exmistra sveta Manuella Poggialiho. A jako kolegu by mohl mit Madara Gabora Talmacsiho. Ale je zde i druha moznost, ani Gilera a ani Deri nebudou pristi rok vubec na startovnim rostu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist