Schumi testoval motocykl Ducati MotoGP

Oba dva testovací jezdci Ducati byli mimo hru, jeden zraněn, druhý nemocen, a tak vlastním letadlem přiletěl do Mugella na testování Desmosedici GP8 Michael Schumacher - na snímku s Hondou CBR 1000 při závodě na maďarském Pannonianringu.

Michael Schumacher testoval už v listopadu 2007 ve Valencii Stonerovu Ducati GP7

Jelikož se testovací jezdec Ducati Vito Guareschi ve středu zranil a Niccolo Canepa ležel s horečkou raději v posteli, tak naskočil náhradník. A né ledajaký, nýbrž 91-násobný vítěz závodů Formule 1, Michael Schumacher.

Jaká byla zatím letošní motocyklová kariéra Schumiho? Podívejme se na ní pěkně chronologicky.
Třetí místo na Pannoniaringu v závodě Superbiků na Hondě CBR 1000 RR týmu HRP - to bylo na velikonoční čtvrtek.
O čtyři dni později na velikonoční pondělí v "Racing-for-Fun" vyhrál na Triumphu Daytona 675 na okruhu v Catalunyi. 
A konečně 30 . března čtvrté místo při "KTM Superduke Trophy" - 950 ccm- na okruhu v Misanu. 

A jak už jsem napsal, jelikož oba dva testovací jezdci Ducati MotoGP nemohli ve čtvrtek v Mugellu jezdit - Guareschi zraněn, Canepa zase horečka..

Musel přiletět do Florencie vlastním letadlem Schumi.

A Schumi při teplotě pouhých 5 stupňů Celsia testoval letošní tovární model Ducati Desmosedici GP8. Nejlepší dosažený čas měl hodnotu 1:58,1 min, když absolvoval celkem 42 okruhů.

"My testovací jezdci bychom za takových podmínek jeli časy mezi 1:55 - 1:56 min. či-li Schumi by na nás ztratil přibližně jen 2 vteřiny", komentoval testy 19-ti letý testovací pilot Ducati, Niccolo Canepa. 

A jaké jsou mugellské časy opravdových motocyklových závodníků?

Nejrychlejší kolo během závodu Casey Stonera na 800 cc Ducati je 1:50,807 min z roku 2007.

Španěl Sergio Gadea na Aprilii 125 cc má evidován čas 1:58,6 min, jeho krajan Héctor Barbera na Aprilii 250 cc pak 1:54,0.

"Bylo to milé překvapení, když jsem ve středu večer dostal telefonem pozvání do Mugella na další den" říká Michael Schumacher. "A i když počasí nebylo ideální, měl jsem z jízdy obrovskou radost. Ale ještě jednou opakuji, rozhodně se nezůčastním žádného závodu MotoGP", uzavřel včerejší den Schumi.

A názor, třeba v Německu velmi populárního Ralfa Waldmanna: "Schumiho motocyklové akce jsou pochopitelně pro motocyklový sport mediálně SUPER" říká jeho krajan Ralf Waldmann.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist