GP Austrálie - 125 ccm

Andrea Dovizioso vítězí v dalším závodě Grand Prix, náš Lukáš Pešek po velmi zdařilém závodě na 12. pozici.

1. kolo: Start se povedl Casey Stonerovi, který jde do vedení, na cílové čáře prvního kola jej však předjíždí Andrea Dovizioso. Druhý je v cíli prvního kola Casey Stoner a třetí Jorge Lorenzo. Náš Lukáš Pešek projíždí cíl prvního kola na 14. místě.
2. kolo: Na cílové rovince jde do vedení Jorge Lorenzo.
3. kolo: První trojice má již viditelný náskok, který neustále zvětšuje. Na čtvrtém místě se je pokouší dojet Roberto Locatelli. Za Locatellim zuří bitva cca dvaceti jezdců v jedné skupině, ve které je také Lukáš Pešek. V této skupině dochází často ke kontaktům, a to zejména v zatáčce Honda.
4. kolo: Z početné skupiny se trhá Steve Jenkner.
6. kolo: Locatelli dojíždí vedoucí trojici.
7. kolo: Dovizioso jde do vedení a hned se pokouší soupeřům ujet. Locateli opět drobně ztratil. Druhá, velmi početná skupina, pomalu přichází o své účastníky, kteří se vydávají zejména kupředu za vedoucími jezdci. Takto ze skupiny postupně odjeli Barbera, poté Borsoi.
9. kolo: Dovizioso je zpět ve vedoucí skupině, pokus o trhák nevyšel. Locatelli opět ztrácí sekundu na třetího Stonera. Lukáš Pešek jede na 13. místě.
10. kolo: Průběžné pořadí: Vede Dovizioso před Lorenzem a Stonerem. Pak sekunda díra a Locatelli. Dále 4 sekundy díra a Jenkner, další sekunda díra a šestý Barbera, společně se sedmým Borsoiem, dále pět sekundy díra a Di Meglio, Talmacsi a Gadea. Lukáš Pešek jede na 12. místě.
12. kolo: Společně havarovali oba jezdci továrny Gilera (Lai a Perugini), při tomto pádu škrtl viník nehody Fabrizio Lai o Lukáše Peška, který tento další kontakt opět ustál.
14. kolo: Ve vedení nyní jezdí Jorge Lorenzo.
15. kolo: Do vedení opět Dovizioso, ale na cílové rovině dochází opět k předjetí a jako vodič závodu se představuje poněkolikáté Jorge Lorenzo. Vytváří se silná skupina Borsoi, Barbera, Jenkner, která bojuje o páté místo.
16. kolo: Lukáš Pešek jede na konci skupiny od osmého do třináctého místa.
18. kolo: Casey Stoner po dlouhé době předjíždí jednoho ze soupeřů. Prakticky ihned se však opět propadá na třetí pozici. Mika Kallio na druhém KTM končí v boxech. Havaroval "kartař" Staring
20. kolo: Vedoucí skupina mírně taktizuje a tak je Locatelli schopen dojet trojici na bezprostřední kontakt.
22. kolo: Již se bojuje naplno - Locatelli opět nestačí a ztrácí sekundu.
Last Lap: Boj vrcholí! Lorenzo jde na první místo, v zatáčce Siberia se do vedení vrací Dovizioso, v zatáčce MG jde na druhé místo Stoner, boj vrcholí na cílové rovince kde vítězí Doviozioso, druhý je Lorenzo a o pouhých 0,001 sekundy třetí Stoner. Lukáš Pešek (+18,530) dokončil závod po velmi dobrém výkonu na dvanáctém místě. Thomas Luthi z týmu Elit Grand Prix Racing dokončil závod na 19. místě (+28,006), jeho kolega Dario Giuseppetti dojel na 22. místě (+41,080).
Pořadí v cíli:
1.- Andrea Dovizioso, 2.- Jorge Lorenzo (+0,123), 3.- Casey Stoner (+0,124), 4.- Roberto Locatelli, 5.- Steve Jenkner, 6.- Héctor Barbera, 7.- Gino Borsoi, 8.- Mike Di Meglio, 9.- Alvaro Bautista, 10.- Sergio Gadea, 11.- Gábor Talmacsi, 12.- Lukáš Pešek, 13.- Mirko Giansanti, 14.- Andrea Ballerini, 15.- Pablo Nieto
V celkovém pořadí vede již jistý Mistr světa Andrea Dovizioso (273 bodů) o 91! bodů před druhým Roberto Locatellim (182). Třetí je Héctor Barbera (179). Náš Lukáš Pešek je s dvaceti body na dvacátém místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist