TT: Závod elektromotocyklů vyhrál McGuinness

Klání experimentálních motocyklů poháněných elektromotorem TT Zero vyhrál John McGuinness, který si na konto připsal jednadvacáté vítězství na Tourist Trophy a zároveň rekord 117.366mph. S motocyklem Mugen Shinden byl o 23,3 sekundy v cíli dřív než druhý Bruce Anstey. Třetí je Rob Barber na stroji z Ohio State University.

John McGuinness ve středu oznámil, že nenastoupí do druhého závodu třídy Supersport, protože je limitován zraněním zápěstí, ale svůj start potvrdil v třídě TT Zero. Od dvacetinásobného vítěze TT to bylo rozumné rozhodnutí, protože se tak mohl soustředit čistě na jeden závod, kde měl velkou pravděpodobnost úspěchu.

S motocyklem poháněným elektromotorem dokázal John McGuinness závod na jedno kolo vyhrát s více jak dvacetisekundovým náskokem a získat tak svůj jednadvacátý triumf na TT. Je druhým nejúspěšnějším jezdcem historie po Joey Dunlopovi, jenž na TT slavil vítězství šestadvacetkrát.
Závod se odjel na suchém povrchu, třebaže už byly vidět tmavé dešťové mraky. Hned v úvodní části odstoupili jezdci univerzitního týmu Paul Owen (Brunel Racing) a George Spence (Kingston University). John McGuinness jel svoje tempo, kterému tak, tak stačil Bruce Anstey, jehož ztráta v Ramsey Hairpin už představovala 11,8 sekundy.

John McGuinness cestou do cíle závodu nastavil nový rychlostní rekord elektromotocyklu, když mu dnes naměřili 117.366mph (19:17.300) a poprvé v historii TT závodů motocyklů poháněných elektromotorem zajel kolo Horského okruhu pod dvacet minut. Překonal tím rok starý rekord Michaela Ruttera 20:38.461 (109.675mph).

Výsledky závodu - TT Zero.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist