TT prezentovala své favority

První startovní čísla na závod Tourist Trophy 2011 na Isle of Man jsou už známa. S číslem "1" pojede tentokráte velký favorit John McGuinness, ačkoliv to není vůbec jeho oblíbené číslo. O 15-ti násobném vítězi TT je totiž známo, že má raději několik soupeřů před sebou, ale legendární pilot Hondy vyjede letos na trať TT jako první!

Start závodu Tourist Trophy na okruhu Mountain Circuit je totiž typický pro tento legendární závod, neboť zde neexistuje hromadný start, nýbrž piloti jsou na trať vypouštěni jednotlivě. Takže 10 sekund po prvním startujícím, Johnu McGuinnessovi, vyjede na trať letošního ročníku Tourist Trophy s číslem "2" týmový kolega  McGuinnesse, Keith Amor rovněž na Hondě. Číslo "3" patří oblíbenci britských fanoušků, Guy Martinovi, který změnil jak stáj, tak i motocykl, a Guy Martin tak pojede na Relentless Suzuki by TAS Racing.
Číslo "4" pak zůstává Ian Hutchinsonovi, který vloni během jednoho týdne vyhrál všech pět závodů solo!, a se stejným cílem jde na start pochopitelně i letos. Po sedmi rocích na Suzuki změnil Novozélanďan Bruce Anstey jak tým, tak motocykl a i startovní číslo. Zatímco v minulých rocích jsme ho viděli většinou s číslem 1 na motocyklu Suzuki, tak pojede letos s "5" na motocyklu Wilson Craig-Honda. Motocykl ale na letošní rok změnil i jeho staronový týmový kolega Cameron Donald, se startovním číslem "6" pojede místo v týmu TAS Racing za Wilson Craig-Honda.
Číslo "16" platí u Williama Dunlopa pouze pro superbiky, v supersportech pojede s nějakým číslem z Top 10.

S novými motocykly Kawasaki ZX-10R se představí celá plejáda skvělých pilotů, Ryan Farquhar (7), Adrian Archibald (8), Michael Dunlop (9) a Conor Cummins (10) - na spodním snímku. A dále: Garry Johnson dostal číslo "11", Michael Rutter "14", nám velmi dobře známý Němec Rico Penzkofer "18" a našemu Michalu "Indy" Dokoupilovi bylo přiděleno číslo "44".

Solo

  1- John McGuinness
  2- Keith Amor
  3- Guy Martin
  4- Ian Hutchinson
  5- Bruce Anstey
  6- Cameron Donald
  7- Ryan Farquhar
  8- Adrian Archibald
  9- Michael Dunlop
10- Conor Cummins
11- Gary Johnson
12- Ian Lougher
13- Dan Stewart
14- Michael Rutter
15- Dan Kneen 
16- William Dunlop
18- Rico Penzkofer
44- Michal Dokoupil

Sidecars

  1- John Holden/Andrew Winkle
  2- Klaus Klaffenböck/Dan Sayle - na snímku
  3- Tim Reeves/Gergory Cluze
  4- Ben Birchall/ Tom Birchall
  5- Simon Neary/Dipash Chauhan
  6- Conrad Harrison/Mike Aylott
  7- Tony Elmer/Darren Marshall
  8- Gary Bryan/Gary Partridge
  9- Roy Hanks/Dave Wells
10- Dougie Wright/Martin Hull

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist