Závodní víkend MotoGP™ v Silverstonu s příchutí oslav 75.výročí šampionátu

Přestože se v průběhu celé sezony pořádají akce na oslavu výročí motocyklového mistrovství světa, vrcholem oslav bude Velká cena Velké Británie v Silverstone. Pro všechny to bude skutečně nevšední událost, jelikož poprvé v historii tohoto sportu bude každý motocykl a každý jezdec na startovním roštu závodit ve speciálním, jedinečném zbarvení, vše s nádechem retro stylu. Moderní závodní stroje ve stylu historických závodů.

Před 75 lety mělo mistrovství světa silničních motocyklů premiéru pod záštitou Mezinárodní federace motocyklistů FIM. Prvním podnikem zahajovací sezony byl v roce 1949 závod na ostrově Man, který pro motocyklové fanoušky není rozhodně neznámým pojmem. Dne 17. června tam pořádali závody tří tříd 250ccm, 350ccm a 500ccm. Ve čtvrtlitrech vyhrál Ir Manlif Barrington (Moto Guzzi), Angličan Freddie Firth (Velocette) vyhrál třídu 350ccm a v pětistovkách slavil vítězství další Angličan Harold Daniell (Norton).

Pro závodní víkend Velké ceny Velké Británie (2.-4.srpna) bude jedenáct týmů, včetně pěti továrních, hledat inspiraci v jedné z kapitol jejich bohaté závodní historie, jenž se následně odrazí v jejich barvách. Vše bude pro fanoušky slavnostně odhaleno v rámci Dne šampionů ve čtvrtek, den před prvními tréninky na britskou Grand Prix. A nebudou to jen jezdci a jejich týmy, protože ve stejném duchu uvidíme například vozový park BMW M Safety Car nebo také oslavy na stupních vítězů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist