Yamaha si po testech v Brně důvěřuje

Dvoudenní testování, které proběhlo na brněnském okruhu po Grand Prix České republiky, dalo jezdcům továrního týmu Camel Yamaha důvěru do finálové části letošního šampionátu MotoGP.

Společně s mnoha dalšími jezdci prodělali piloti továrního týmu Camel Yamaha testování na okruhu v Brně. Navzdory počasí, které ovlivnilo především program druhého dne testování, vzhlížejí Valentino Rossi a Colin Edwards s velkou důvěrou k posledním pěti závodům této sezóny. Hlavním cílem celého testování bylo zlepšení nastavení strojů M1, především pak přilnavost zadního kola a stabilita motocyklu při průjezdu zatáčkou. Oba jezdci také testovali různé směsi pneumatik Michelin, z nichž Colin Edwards vyzkoušel během ranního deště i mokré provedení. I když prioritou bylo zlepšení nastavení motocyklů, nelze si nevšimnout skutečnosti, že v obou dnech testování jezdil nejrychleji právě Valentino Rossi, který si také v Brně poprvé vyzkoušel motocykl Yamaha 800 ccm, se kterým bude továrna usilovat o své místo v šampionátu MotoGP 2007. V pondělí Rossi s tímto strojem absolvoval pouze čtyři kola, v úterý měl na novém stroji prožít více času, nicméně špatné počasí ho přinutilo zastavit již po několika kolech.
Valentino Rossi
(v pondělí 47 kol / 1:57,315 v úterý 49 kol / 1:58,117)
Včera jsem byl s výsledkem spokojený, dnes jsem s dalším pokrokem ještě spokojenější. Testoval jsem nějako nové pneumatiky Michelin a také jsem hodně pracoval na zlepšení stability mého motocyklu. Hodně jsme se zaměřili na nastavení, nyní cítím, že motocykl již může jezdit pod plným plynem lépe. Během těchto dvou dnů jsme testovali hodně věcí a proto jsem neměl čas na vyzkoušení simulace závodu. V každém případě byla má závodní rychlost dobrá. Celkově jsem s prací, kterou jsme na M1 odvedli, spokojený. Nyní máme jasno jakou cestou se vydat pro zbytek sezóny. Myslím, že to bude dobré. Včera jsem si na pár kol vyzkoušel také novou osmistovku a můj první pocit je dobrý. Včera jsem najezdil pouze čtyři kola a myslel jsem, že dnes odpoledne budu pokračovat. Požádal jsem na konci testování o zvláštních deset minut, ale bohužel po několika kolech začalo pršet, a tak jsem musel zastavit.
Colin Edwards
(v pondělí 53 kol / 1:59,158 v úterý 50 kol / 1:59,140)
Bylo to rušných několik dnů práce. Hodně jsem toho udělal a myslím si proto, že mám nyní větší představu o tom, proč se mi poslední víkend tak nedařilo. Hodně jsem se zabýval nastavením a našel několik dobrých věcí pro další závody. Při loňském testování jsme zde také zdokonalili motocykl a on pak v Japonsku nepracoval dobře. To co funguje v Brně, nemusí pracovat všude, ale každopádně jedeme odtud na Sepang a uvidíme co se stane. Škoda, že nám dnes nevyšlo počasí, zastavilo to několik mých plánů. Ovšem testovat mokré pneumatiky Michelin je také užitečné. Oni mají nějaký nový materiál a vypadá to, že i s mokrými pneumatikami dělají velké kroky vpřed.
Davide Brivio
(šéf týmu Camel Yamaha)
Dnes i včera byla naše priorita hledání optimálního nastavení motocyklu pro posledních pět závodů. Během těchto dvou dnů jsme testovali různá nastavení. Dnes jsme se také zaměřili na testování nových pneumatik Michelin. Myslím si, že jsme odvedli velmi dobrou práci, dostali jsme od našich jezdců vynikající informaci. Pomůže nám to být připravit konkurenceschopný stroj až do konce šampionátu. Všeobecně vzato, jsem s prací Valentina i Colina během tohoto testování velmi spokojený.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist