Vedeme průběžné pořadí MS!

Dnes se k nám poprvé v sezóně obrátilo štěstí a výrazně pomohlo Thomasovi ke skvělému 2. místu v GP Itálie. Vzhledem k tomu, že dosavadní leader šampionátu Kallio havaroval a závod nedokončil, ziskem 20 bodů se Tom dostal na průběžné 1. místo v MS. Nyní má celkem 72 bodů a osmibodový náskok před druhým Kalliem. Po prvním vítězství v závodě GP před třemi týdny ve Francii je to tak druhá historická událost pro náš tým.

V dnešním závodu se Thomasovi podařilo skvěle odstartovat a ze 6. místa se dostal na 2. pozici. V průběhu prvních kol se Tom propracoval i na první příčku, o kterou ovšem záhy po drobné chybě přišel. Na čele vykrystalizovala skupina pěti závodníků: Lüthi, Kallio, Simoncelli, Faubel, Talmacsi. V ní hráli postupem času prim hlavně Kallio s Faubelem a Simoncellim. Tom jezdil jako čtvrtý a na chvostu se držel Talmacsi.
V poslední třetině závodu dostal při výjezdu z jedné ze zatáček smyk Simoncelli a upadl těsně před Thomasem, kterému se podařilo se mu vyhnout. V nájezdu do posledního kola Tom drobně chyboval a Talmacsi se tak dostal do těsného závěsu za něj. Toto měl být souboj o 3. a 4. místo, protože vpředu se hnali Kallio s Faubelem. Thomas také kvůli špatnému stavu pneumatik neudržel svou 3. pozici a Talmacsi se před něj dostal. Ve výjezdu z poslední zatáčky havaroval doposud vedoucí Kallio a způsobil také pád těsně za ním jedoucího Faubela. Gábor Talmacsi se tak mohl radovat z prvního vítězství v GP a Thomas z 2. místa i z posunu na průběžné první místo v celkovém pořadí.
Přestože pád obou vedoucích závodníků vypadal velmi nebezpečně, dle lékaře MS by se měl obejít bez vážnějších následků, v což všichni doufáme.
Náš tým je velmi spokojen s dosaženým výsledkem, který se zrodil byť s notnou dávkou štěstí. Okruh v Mugello nepatří mezi Thomasovi oblíbené a o to je dosažený výsledek ještě cennější. Za týden je na pořadu další závod, na Thomasově oblíbené trati v Barceloně.
Thomas Lüthi:
„V závěru závodu byly pneumatiky mého motocyklu již hodně opotřebené a jejich stav mi nedovolil atakovat vedoucí dvojici. Nakonec z toho bylo pro mě velmi šťastné 2. místo v závodu a posun na 1. místo celkového pořadí.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist