Tým Gresini Racing představil své barvy a jezdce pro sezónu 2024

Tým Gresini Racing jako první z královské kubatury představil své jezdce a motocykl pro nadcházející sezónu. Na místo Fabia Di Giannantonia přichází z Hondy Marc Márquez, který věří, že by na motorce Ducati mohl opět sahat po prvních místech v závodech. Jeho týmovým kolegou je mladší bratr Alex.

Slavnostní představení se konalo v sobotu 20. ledna krátce po půl sedmé večer v italské Riccione. Motocykly týmu Gresini zůstávají zbarvené do světle modré barvy s červenými prvky. Zatímco číslo Alexe Márqueze má tmavě modrou barvu, jeho bratr Marc zůstal u své tradiční červené. Závodníci budou jezdit na rok starých motocyklech GP23.

Marc Márquez si poprvé motocykl Ducati vyzkoušel na pozávodních testech ve Valencii, které dokončil na celkovém čtvrtém místě. Ačkoliv ho už i bookmaři řadí mezi favority nadcházející sezóny, on sám uvádí, že pomýšlet na titul je bezpředmětné, dokud nezačne znovu vyhrávat.


„Otevírám novou kapitolu své kariéry. Jsem nadšený a velmi motivovaný, zároveň ale cítím jakýsi klid,“ uvedl rodák z Cervery. „Tohle rozhodnutí bylo velmi důležité. Vybral jsem si tuhle cestu a jen budoucnost ukáže, zda to byla správná volba. Chci s Ducati zase najít motivaci a svého závodního ducha, bojovat o dobrá umístění,“ dodal několikanásobný mistr světa.

„Jsem jako dítě, které dostalo novou hračku. Poslední tři čtyři roky pro mě byly velmi obtížně. Mou prioritou teď je užívat si závodění a tým Gresini byl jediným, který počkal na mé rozhodnutí. Doufám, že nás spolu čeká úžasný rok. Ale jak se říká: ‚Neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil.‘ Očekávání mám velká, ale vím, že mě čeká spousta práce,“ řekl Marc Márquez, který pojede v týmu s bratrem Alexem.


Pro Alexe Márqueze půjde o jeho pátý rok v MotoGP. Zatímco on si ponechává pravou stranu boxu, Marca uvidíme netradičně v části levé (respektive pravé čelem k boxu). „Vím, čím si Marc od roku 2020 prošel. Tušil jsem, že potřebuje nový impuls. Jako bráchové jsme si o všem promluvili a on si pak zvolil přestup ke Gresini Racing. Je to jako sen, mít ho znovu jako týmového kolegu,“ nechal se slyšet Alex.

Ze svých jezdců je nadšená majitelka stáje Nadia Padovani. „Satelitní tým s osminásobným šampionem, přičemž oba jezdci mají celkem deset titulů, to je šílené! Nikdy bych si na něco takového neodvažovala ani pomyslet!“ řekla při slavnostním představení.

Už za dva týdny odcestují bratři do Sepangu, kde čeká královskou kubaturu od 6. do 8. února testování (testovací týmy a nováčci budou mít trať v Malajsii k dispozici už od 1. do 3. února). Přípravu na novou sezonu uzavře test v Kataru od 19. do 20. února, první závod je pak naplánovaný na 10. března v Kataru.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist