Trackhouse Racing odhalil své barvy pro sezónu 2024. Za satelit Aprilie pojedou Oliveira a Fernandez

Oficiální představení pro nadcházející sezónu MotoGP má za sebou také satelitní tým Aprilie. Jeho barvy budou i nadále hájit Miguel Oliveira a Raul Fernandez, ovšem už pod novým majitelem Justinem Marksem vlastnícím Trackhouse.

Poté, co se Výběrová komise MotoGP složená z členů FIM, IRTA a Dorna Sports rozhodla kvůli finančním nesrovnalostem v platbách CryptoDATA MotoGP tým nevybrat pro sezonu 2024, musela Aprilia hledat nového majitele, který se ujme satelitu. Stal se jím americký milionář Justin Marks, majitel Trackhouse NASCAR.

Přítomný byl také na oficiálním představení Trackhouse Racing v Los Angeles ve Spojených státech amerických. Právě do barev tohoto státu jsou nově motocykly Raula Fernandeze a Miguela Oliveiry zbarveny. Jak navíc bylo oznámeno, Oliveira bude mít k dispozici stejný stroj, na kterém budou v sezóně 2024 jezdit Aleix Espargaro a Maverick Viňales. V průběhu sezóny by ho pak mohl obdržet také Fernandez.

„Velmi mě těší, že můžu být členem Trackhouse Racing. Nemůžu se dočkat, až sezóna odstartuje, a my vyjedeme s novými barvami na trať,“ uvedl Miguel Oliveira.

Z barev motocyklu je nadšený i Raul Fernandez. „Je skvělé, že bude mít Amerika v MotoGP zase svůj tým. A je mi velkou ctí, že s jejich vlajkou budu moci jezdit. USA mám velmi rád. Být tady v Los Angeles, to je jako splnění snu. Těším se na novou sezónu, mám z ní skvělý pocit. Myslím, že si ji opravdu užijeme. Uvidíme se na trati!"

„V podstatě jsme během dvou až tří měsíců založili nový tým MotoGP. Zdá se mi neuvěřitelné stát tady před vámi. Jde o výsledek neuvěřitelného množství práce, kterou lidi z Trackhouse Racing ve spolupráci s Aprilií za tak krátký čas odvedli,“ nechal se slyšet na slavnostním zahájení Justin Marks.

„Netušíme, co můžeme očekávat. Ale víme, že máme od Aprilie k dispozici skvělý materiál, členy týmu i velmi motivované jezdce. V tomto sportu záleží hodně na rychlosti, pro Trackhouse Racing to tedy bude velká zkušenost. Máme ale kolem sebe skvělou partu lidí, kteří toho už v MotoGP leccos odžili,“ těší se na nové zkušenosti majitel týmu.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist