Tito Rabat prodloužil s Avintii na další dva roky

Španělský závodník MotoGP a týmový kolega Karla Abrahama, Tito Rabat, dnes potvrdil prodloužení smlouvy se svým stávajícím týmem Avintia Racing. Španěl prodloužil na dva roky a uzavřel tím spekulace o možném odchodu do WorldSBK, konkrétně k týmu Kawasaki Racing.

Španěl Tito Rabat měl pomalejší rozjezd do letošní sezony, nicméně v posledních kláních stačil zajet tak, aby byl před závodem v Brně devatenáctý v průběžném hodnocení. Hodně se spekulovalo o jeho přestupu do mistrovství světa superbiků, ale to dnes skončilo oznámením týmu Avintia Racing, který potvrdil prodloužení smlouvy na další dva roky.

Tým Avintia rovněž usiluje o významnějšího titulárního sponzora a pokud možno o co nejlepší techniku Ducati. Vzhledem k tomu, že satelitem italského výrobce je Pramac Racing, tovární motorky to zřejmě ani v příštím roce nebudou. Avintia Racing je na seznamu startujících týmů vlastně jediným skutečným soukromníkem.

„Jsem velmi potěšen, že můžu oznámit, že Tito s námi pokračuje další dvě sezony,“ uvedl šéf stáje Raul Romero. „Hodně se v psolední době spekulovalo o Titově budoucnosti a budoucnosti týmu, ale s tímto oznámením dáváme jasně najevo, že pokračujeme společně a budeme silnější než předtím. Tým od příchodu do MotoGP sílí a roste a dalším krokem je získat tovární stroje stejně jako ostatní nezávislé týmy v šampionátu.“

V příštím roce tak bude Tito Rabat znovu týmovým kolegou Karla Abrahama, který má s týmem Avintia Racing smlouvu do konce roku 2020.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist