Tesne pred startem 125 ccm

Stopetadvacitky budou letos tridou teenageru. A po zavedeni limitu 27 let bude chybet celkem 7 pilotu z lonskeho Top – Ten.

Tesne pred startem 125 ccm
Zde je prehled nejzajimavejsich novinek ve startovni listine. Vetsina expertu tipuje na trojlistek favoritu: Mattia Passini, Marco Simoncelli nebo Thomas Lüthi. Tato trojice se vykristalizovala po testech, ale napr. Randy Mamola rika: Vyhraje Pablo Nieto na Derbi. Ma nejvetsi zkusenosti ze vsech.
Tri KTM pojedou o titul
Tymovy manazer KTM, Harald Bartol rika: “Osobne verim nejvice Lüthimu, jezdi velmi konstante. Passini a Simoncelli jsou otazniky, nebot take padaji. Ale rychly bude i Fabrizio Lai na Scot-Honde. Od tri nasich pilotu ocekavame jen ten nejvyssi cil, tedy boj o titul. A z nich stavim nejvyse Fina Mika Kallia. S letosnim modelem jezdi lepe, nez s lonskym a je opet hodne rychly. Take Talmacsi ukazal, ze muze jezdit hodne vpredu. A Julian Simon je mlady, tedy je u neho mozne vse.
Jenkner sazi na tymoveho kolegu Simoncelliho
“Muj kolega dokazal casem 1.47 v Jerezu, ze je v zatackach stejne rychly jako borci na dvestepadesatkach. Jet o pro me kandidat na titul cislo jedna. Pasini je sice take hodne rychly, ale uz dopredu se sam precenuje. A Italove prece rikaji: Kdo vyleti hodne nahoru, tak take spadne brzy hodne hluboko.
Nahradi Fabrizio Lai opravdu mistra sveta Doviziosa ?
“Konecne sedim na Honde, pripadam si jako v jinem svete”, rika italsky pilot, ktery na testech obsadil v Barcelone 6. a v Jerezu 5. misto a v minulych sezonach sedlal jak Malaguti, tak Gileru. Jeho sefem je jeste vloni zkuseny pilot teto kubatury, Gino Borsoi. A tymovym kolegou velmi bojovny francouzsky mladik Mike di Meglio (17). Lai je take krome Alvara Bautisty jediny, ktery ma take k dispozici tovarni “sasi” HRC. Ale, jelikoz nemaji doposud hlavniho sponzora, daji se ocekavat mozne financni problemy.
Poggiali se doposud neaklimatizoval
“Po dvou sezonach na dvestepadesatce potrebuji jeste cas, neni to tak jednoduche, jak si nekteri mysli”, vysvetluje ponekud rozpacite testy (9. a 11. misto) exmistr sveta Manuel Poggiali a tymovy kolega naseho Lukase Peska, i kdyz na jinem motocyklu.
Nebude to prochazka parkem
“Pokud nekdo rika, ze to bude pouha prochazka parkem, tak se hodne myli”, rika horky kandidat na titul mistral sveta, tovarni jezdec Aprilie Matia Passini z tymu Totti Top Sport 3C.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist