Také Sete Gibernau v kotrmelcích

Nejen Nicky Hayden havaroval v Estorilu kvůli havárii jiného jezdce, podobný osud potkal i španělského nestora Sete Gibernaua.

Sete Gibernau se pro Grand Prix Portugalska kvalifikoval jako osmý jezdec dvacetičlenného startovního pole a snad i proto doufal v další dobrý výsledek pro sebe i svůj tým. Poté, co Gibernau dobře odstartoval, trvala jeho naděj pouze necelá dvě kola. Právě v průběhu druhého kola havaroval těsně před Španělem Australan Casey Stoner. Jezdec na červeném stroji Ducati se již nedokázal Stonerově Hondě vyhnout a narazil do ní. Poté, co jeho motocykl vzlétl a tvrdě dopadl na zem, zůstal Gibernau nejen bez dobrého výsledku, ale především s obnovením svého zranění. Španěl byl ihned odvezen k ošetření do Mobilní kliniky, kde se potvrdila zlomenina v jeho pravé ruce a další poškození jeho již tak dlouho problémové, levé klíční kosti.
Sete Gibernau
Poslední dva dny jsem dobře pracoval a vše vypadalo lépe a lépe. Dobře jsem odstartoval a cítil se na motocyklu pohodlně. Byl jsem připravený závodit. Během prvního kola jsem několik chlapců předjel, ale pak přede mnou havaroval Stoner. Nedokázal jsem se jeho motocyklu již vyhnout. Pátá záprstní kůstka na pravé ruce je zlomená, také se mi opět obnovilo částečně mé zranění klíční kosti. Jsem šťastný, že to však není nic vážného, vše mohlo dopadnout hůře. V každém případě musím myslet pozitivně a pokračovat v práci. Byl to nešťastný den a já věřím, že se to nakonec obrátí na mou stranu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist