Školácká chyba Kennyho Robertse jr.

Kenny Roberts jr. se dopustil v portugalském závodě MotoGP začátečnické chyby, přesto se nakonec radoval ze zaslouženého pódia.

Velkého omylu se dopustil zkušený Kenny Roberts jr., který si v poslední Grand Prix zajistil další pódiovou účast ve své kariéře pilota MotoGP. Syn legendárního „Kinga Kennyho“ se spletl v počtu kol a protože nedával ani dobrý pozor na signalizaci ze svého týmu, myslel si již při předposledním průjezdu cílem, že je to kolo poslední. Tato chyba se dle vyjádření bývalého mistra světa 500 ccm stala nejvážnějším důvodem, proč v Grand Prix Portugalska skončil „až“ na třetím místě.
Kenny Roberts jr.
Při testování v Japonsku jsme docela náš motocykl vylepšili. Stroj byl v tréninku dobrý, bohužel kvalifikace mi příliš nevyšla. Znamenalo to dobře odstartovat, což se také nakonec povedlo. Když jsem dojel Valentinovu skupinu, viděl jsem jak Pedrosa poslal ven Haydena. Musel jsem se snažit předjíždět opatrně, protože jsem nechtěl udělat stejnou věc. Na konci závodu jsem udělal chybu. Bojoval jsem o vítězství a myslel jsem, že je již cíl, přitom před námi bylo ještě jedno kolo. Přepočítal jsem se a myslel si, že už uvidím šachovnici. Na začátku sezóny bylo těžké dostat se v cíli závodu do deseti sekund za Rossiho, mého starého soupeře. Nyní jsem šťastný, že jsem za ním dvě desetiny. S rychlostí, kterou letos dosahujeme, můžeme být příští rok opravdu dobří. Ve Valencii budu pokračovat v boji o vítězství, ale už takovouto chybu neudělá!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist