Shane Byrne jediný u Robertse

Britský jezdec Shane Byrne teprve minulý týden podepsal oficiálně smlouvu s týmem Kennyho Robertse.

Teprve minulý týden podepsal britský jezdec Shane Byrne oficiálně smlouvu s týmem Kenyho Robertse sr. a stal se tak s definitivní platností 21. jezdcem letošního šampionátu MotoGP. Shane Byrne tak po roce u továrny Aprilia nastoupí letos k boji o světové body na motocyklu Proton KR s motorem KTM již při nadcházejícím závodu ve španělském Jerezu. Tým legendárního „Kinga Kennyho“ v letošní sezóně nasadí pouze jednoho jezdce, se kterým by chtěl důstojně oživit rakouský motor pro třídu MotoGP.
"Nepamatuji si kolik nul je v mém kontraktu, ale určitě jich není dost," žertoval Byrne s novináři po podpisu smlouvy s týmem Kennyho Robertse, ovšem ihned dodal, že smlouva je dobrá, a že je s ní spokojený. "Měl jsem několik nabídek, ale jsem opravdu rád, že jsem skončil tady. Já chci jezdit v MotoGP. Jsou zde nejlepší lidé, poznáte svět, je to neuvěřitelný životní styl. Moje matka je žena v domácnosti, můj otec pracuje na železnici, bydlí v rodinném domě a jejich syn nyní jezdí po světě a vydělává peníze. Již několikrát jsem říkal, že nechci být kdekoliv, že chci být zde!"
Shane Byrne s motocyklem Proton KR-KTM již jezdil, při testech ve Španělsku dosahoval průměrných časů. Ovšem neustále tvrdil, že motor dobrý potenciál má, jen na něm musejí Rakušané ještě pracovat.
"Myslím, že síla tam je," říká někdejší vítěz superbikového šampionátu Velké Británie. "Aprilia byla minulý rok silná, ale agresivní, letos mám motor KTM, který zatím postrádá sílu, ale zase je na něm jednoduché jezdit. Nyní potřebuji od KTM větší výkon, větší agresivitu. Byla to dlouhá, dlouhá zima. Není snadné slýchat od lidí, že vše bude dobré a ono to nepřicházelo. Dobré věci však přicházejí, když na ně čekáte a já čekal dost dlouho."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist