Sanita s Gibernauem havarovala při převozu

Sete Gibernau byl z okruhu Montmeló převážen do nemocnice Dexeus v Barceloně, sanitka se ovšem srazila s autobusem a do svého cíle nedojela.

Celou lavinu událostí spustil Sete Gibernau, který v nájezdu do první zatáčky zachytil svou páčkou přední brzdy o motocykl svého týmového kolegy Lorise Capirossiho. Osud událostí se však Setemu postavil opravdu velmi srdnatě. Po převozu do zdravotního střediska okruhu a po kontrole v mobilní klinice, bylo rozhodnuto, že Sete absolvuje podrobné vyšetření v nemocnici v Barceloně. Zatímco zraněný Melandri a Capirossi letěli vrtulníkem, Gibernau byl transportován sanitním vozem. Snad osud tomu chtěl, aby tento rychlý automobil cestou havaroval. Takže pokud nebyla ještě Seteho levá klíční kost kompletně zlomená, po této havárii se dolomila naprosto kompletně. Paradoxem také snad je, že havárie sanitky s autobusem se odehrála 50 metrů od brány nemocnice Dexeus.
Závěr dnešní havárie šesti jezdců (a jednoho co vyjel do štěrku a nespadl - Elías) je - Gibernau má zlomenou levou klíční kost, Capirossi utrpěl pohmožděniny břicha, otřes mozku a vykloubené rameno, Melandri, který byl dlouhou dobu v bezvědomý, má zranění krční páteře, otřes mozku a údajně i blíže nespecifikované zranění klíční kosti.
Melandri zůstává v nemocnici, stejně jako oba piloti Ducati. Zatímco Capirossi by měl být zítra propuštěn a prý jistě nastoupí do Dutch TT, Gibernau musí 24 hodin ležet v klidu, poté bude operován. Při operaci mu bude z klíční kosti vyňata titanová destička, která tam je z předchozího zranění, a poté bude nahrazená novou, větších rozměru. Zda Gibernau pojede v Assenu nikdo od Ducati neřekl, ovšem první spekulace naznačují, že by do sedla továrního stroje mohl usednou testovací jezdec Shinichi Itoh.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist