Rossi projel v sedle prototypu MotoGP z ranče až na okruh v Misanu

Italský závodník tovární stáje Yamahy Valentino Rossi absolvoval v úterý zajímavou cestu v sedle svého litrového prototypu YZR-M1. Tentokrát to nebylo z boxů na trať a zpět, ale vzal to ze svého ranče VR46 Motor Ranch přes rodné město Tavullii až na dráhu okruhu Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Lepší pozvánku na víkendový podnik v Misanu si místní nemohli přát. Valentino Rossi si splnil sen, když v sedle závodního motocyklu Yamaha YZR-M1 mohl projet ze svého ranče po veřejných komunikacích až na závodní okruh Misano World Circuit Marco Simoncelli, kde bude o nadcházejícím víkendu třináctý podnik sezony mistrovství světa silničních motocyklů Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini.

Cesta na okruh Misano World Circuit Marco Simoncelli začala na Rossiho ranči, kde společně se svými kamarády, ale také jezdci jeho akademie trénuje na off-road motorkách. Tentokrát ale oblékl kombinézu jezdce týmu Monster Energy Yamaha MotoGP, nastartoval M1 ve stejných barvách a vyrazil na cestu, kterou si již tolikrát přehrával ve svých myšlenkách.

Z VR46 Motor Ranch odjel Rossi na náměstí rodného města Tavullie, kde již čekali fanoušci jezdce s šestačtyřicítkou na kapotě a všichni skandovali známé Vale, Vale … ! Po přivítání s fanoušky Valentino Rossi pokračoval v cestě na níž byla jako další zastávka jeho firemní sídlo VR46. Po setkání s personálem Rossi pokračoval v cestě na závodní okruh.

Na vrátnici už Rossiho očekávali, ten jim musel předložit povolení k vjezdu a pak už mu nikdo nemohl zabránit, aby si nevyzkoušel alespoň jedno kolo okruhu Misano World Circuit Marco Simoncelli než zajel do boxů, kde definitivně zaparkoval M1, aby v pátek ráno mohl společně s ostatními vyrazit vstříc prvním kilometrům úvodního tréninku MotoGP Velké ceny San Marina.

„Splnil se mi sen, protože, když jsme byli ještě mladí a jezdili tu na 50ccm skútrech, pokaždé jsem si představoval jak jednou projedu Tavullii na motorce MotoGP a dnes se tento sen stal realitou,“ prozradil Valentino Rossi. „Byl to nesmírně fantastický, emocionálně silný zážitek, který jsem si hodně užil. M1 je na silnici dobrá a cítil jsem se velmi dobře. Náměstí v Tavulli bylo plné lidí, fanoušků a myslím si, že si to užili také.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 22 Kč od 11 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Gurun přispěl 2 Kč
siki89 přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
puod přispěl 2 Kč
Kirru23 přispěl 2 Kč
Mr.Kaktus přispěl 2 Kč
Normik přispěl 2 Kč
TomFaltas přispěl 2 Kč
dvoři_yamaha přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist