Rabat je z nemocnice doma, cílem je závodit v Mugellu

Druhý den privátních testů v Barceloně těžce havaroval Tito Rabat. Španělova Ducati začala okamžitě hořet a jezdec stáje Reale Avintia Racing ucítil velkou bolest v levé ruce. Okamžitě byl převezen do zdravotního centra okruhu v Montmeléo a po nezbytných vyšetřeních zamířil do univerzitní nemocnice Dexeus, kde se ho ujal známý lékař Dr.Xavier Mir.

Po prvních vyšetřeních vyloučili, že by si Tito Rabat pádem způsobil nějaké zlomeniny. Nicméně loket stále bolel, takže na ten se následně zaměřili a na ultrazvuku zjistili, že má Španěl natržený sval (3cm). Rabat zůstal v nemocnici přes noc a ve čtvrtek odešel se sádrou na ruce, což je zcela určitě mnohem lepší varianta než operace.

Teď má Tito Rabat nějaký čas na zotavení, ale není ho moc, protože už příští týden je na programu italská Grand Prix a Rabat chce v Mugellu závodit. Samozřejmě o tom rozhodne až jeho zdravotní stav a hlavní lékař šampionátu. „Už jsem z nemocnice venku. Vše bylo velmi pozitivní, jak zdravotní péče přímo na okruhu, tak tady se mnou lékaři Dr.Charte a Dr.Mir jednali velmi dobře,“ uvedl Tito Rabat.

„Ještě včera jsem si myslel, že pro mě nebude snadné djet do Mugella, protože bude třeba operace, ale dnes ráno jsem podstoupil další testy a budu teď mít týden ruku v sádře. Za týden v úterý mám další prohlídku,“ pokračoval Španěl a závěrem dodal: „Letos se nám daří odvádět dobrou práci, jsme konkurenceschopní a budeme se snažit dosáhnout co nejvýš. Rád bych všem poděkoval za slova podpory, které se mi od včerejška dostalo. Děkuji moc.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Valentin přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist