Pokud Kazachstán nebude ani letos připraven, zůstane v kalendáři dvacet Grand Prix

Takovou odpověď nabídl Carmelo Ezpeleta španělským médiím, která se zajímala o životaschopnost myšlenky závodění MotoGP™ v Kazachstánu. Pro rok 2024 bylo do kalendáře MS silničních motocyklů zařazeno rekordních dvaadvacet Grand Prix, nicméně již byla zrušena Velká cena Argentiny a zřejmě není daleko od oznámení, že premiéru o další rok odloží také pořadatelé v Kazachstánu. Jelikož by zrušení proběhlo bez náhrady, jezdci a týmy by letos absolvovali standardních dvacet Grand Prix. Vše se má vyřešit o nadcházejícím víkendu v Kataru.

Šéf Dorny Carmelo Ezpeleta v rozhovoru pro španělský list Mundo Deportivo pozitivně hodnotí dosažení stanovených cílů v rámci pětileté dohody s Kazachstánem, nicméně připraveno zatím není vše tak, aby se dalo hovořit o jednoznačném souhlasu pro závody MotoGP™. „Trať je připravena, ale chybí struktury a kvalifikovaný personál. V Kataru budeme diskutovat o součinnosti, kterou je třeba přijmout,“ uvedl Ezpeleta.

Závody MotoGP™ se měly jet v Kazachstánu už loni, ale kvůli provozním problémům premiéru odložili na rok 2024. Nicméně ani dnes zatím nic nenasvědčuje, že by se závod měl odjet v plánovaném termínu 14. až 16.června. Navíc na stránkách okruhu Sokol Race Track nejsou v plánovaných akcích pro rok 2024 závody MotoGP™ vůbec uvedeny.

Hodně se hovořilo o novém maďarském okruhu Balaton Park, jako o náhradním okruhu, pokud by některá z Grand Prix nemohla být uskutečněna, nicméně tento okruh zatím potřebná povolení nemá. „O nové trati u Balatonu nelze uvažovat, ta ještě zdaleka není schválena pro MotoGP™. Nebyli bychom schopni ji uskutečnit v plánovaném termínu. Pokud by se GP Kazachstánu zrušila, měli bychom sezonu pouze s dvaceti závody,“ dodal Ezpeleta.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist