Po nehodě v Portimau strávil Morbidelli noc v nemocnici

Italský závodník Franco Morbidelli (Ducati) byl na závodním okruhu v Portimau mezi jezdci MotoGP™, kteří využili dvoudenního testování týmů WorldSBK a po zimní přestávce tam jeli s produkčními motorkami, aby se připravili na únorové testy v Sepangu.

Ital Franco Morbidelli letos nastupuje poprvé s týmem Prima Pramac Racing. V úterý Morbidelli testoval společně se svými kolegy z Ducati MotoGP™ (mimo Jorge Martina) a kolegy ze stáje VR46 Academy, včetně Valentina Rossiho, a v deváté zatáčce okruhu Autodromo Internacional do Algarve měl těžký pád.

Po nehodě italského závodníka jedoucího s Ducati Panigale V4S, vyvěsili červené vlajky, a Morbidelli potřeboval péči zdravotní služby. Tým Prima Pramac Racing na sociálních sítích uvedl: „Po těžké nehodě byl Franco okamžitě převezen do nemocnice k dalším vyšetřením. První testy nabídly povzbudivé signály o jeho aktuálním stavu, nicméně z preventivních a bezpečnostních důvodů stráví noc v nemocnici Faro.“

Pro Franca Morbidelliho je to dost nepříjemná situace, jelikož testy v Sepangu začínají pro jeho tým 6.února a on potřebuje každý kilometr, aby co nejrychleji absolvoval proces přizpůsobení v rámci přechodu z Yamahy na Ducati.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist