Pedrosův start v Assenu je nejistý

Zranění továrního jezdce HRC Daniho Pedrosy obchází stále určité tajemství. Zlomená klíční kost, ovšem Colin Edwards už 8 dní po stejném zranění získal při Grand Prix Velké Británie podiové umístění, a ten Pedrosův pád je už přes měsíc starý...Dani Pedrosa se dnes podrobil další operaci své pravé klíční kosti!

Vicemistr světa královské kubatury MotoGP Dani Pedrosa pracuje i nadále horečně na svém comebacku. Po zlomenině klíční kosti v Le Mans musel jezdec továrního týmu Repsol Honda vynechat dokonce domácí závod v Barceloně a vzápětí i další závod v Silverstone.
V paddocku je veřejným tajemstvím, že se Pedrosa ještě jednou zranil a sice při tréninku na supermotardovém motocyklu. Tím se prý jeho léčení protáhlo. Ovšem oficiálně to bylo ze strany továrního týmu vehementně dementováno. Kdy však bude sedět malý Španěl opět v sedle svého motocyklu Honda je stále nejisté...!
"Pokračuji v rehabilitaci. Doufám, že všechno bude probíhat hladce. Rád bych věděl, jestli budu moci závodit v Assenu, ale to zatím opravdu nevím", píše Pedrosa na svém blogu a pokračuje dále: "Mé uzdravení probíhá pomaleji, než jsem si myslel. Každý den bude rozhodovat, a mám ještě celý týden čas, ovšem nevím, jak se budu za pár dní cítit".

"Jsem psychický trochu nalomený, neboť jsem se chtěl rychle uzdravit a co nejrychleji jet znovu závody. Ovšem rychlost mého uzdravení nemohu sám ovlivnit. Dělám pro to všechno a přesně dle rad lékařů. Příští týden budu moci říci více",
uzavírá svou zprávu Pedrosa, kterému už odjel mistrovský vlak, neboť v současné době ztrácí 55 bodů na svého týmového kolegu Caseyho Stonera, který v šampionátu nyní vede. 
"My nevíme, zda Dani v Assenu pojede, ale budeme čekat do posledního okamžiku. Pokud nebude úplně v pořádku, tak ho musíme nahradit. Naše první volba je Hiro Aoyama, jinak na jeho místo v satelitním týmu máme několik možností, kým ho nahradit", říká Livio Suppo, manažér HRC.

Co se týká nového Pedrosova zranění, tak to vidí Suppo následovně: "Jestli je to skutečně pravda, proč by to vykládal jiným a ne nám? Osobně si myslím, že se Dani sám rozhodl, že nepojede dříve, než bude úplně zdravý! Pokud se podíváme zpětně na minulé sezóny, tak byl hodně často zraněný. Takže je jeho jednání celkem pochopitelné."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist