Nový talent ve "dvackách"

Přestože ze šampionátu GP 125 každoročně odchází do vyšších sérií kvalitní jezdci, zatímco opravdu kvalitních pilotů přichází každoročně méně a méně, naleznou se nakonec tací, kteří dokáží vystoupit z podprůměru jezdecké šedi nejslabší třídy. Jedním z takovýchto nováčků je i Brit Bradley Smith, který dnes zaznamenal svůj nejlepší závod dosavadní kariéry.

Teprve patnáctiletý pilot z britského Oxfordu nastupuje ve své první sezóně Grand Prix v týmu Repsol Honda. Po závodech v Donnington Parku a na Sachsenringu, kde Bradley dokázal vždy dojet na 12. pozici, si dnes v japonském Motegi dojel fantastickým výkonem pro osm světových bodů, které jsou udělované za osmé místo v cíli závodu. V patnácti letech tak dokázal tento mladík získat již 16 bodů, čímž ukázal, že patří zcela jistě mezi největší talenty posledních ročníků mistrovství světa.
Bradley Smith
Definitivně to bylo lepší než jsem očekával. S devátým místem na startu to bylo pro mě dobré. Vím jak jezdit v prvních třech kolech, sledoval jsem skupinu přede mnou. Po havárii Di Meglia a Luthiho jsem ovšem trochu ztratil a musel jsem skupinu opět dohánět. Snažil jsem se jak nejlépe dovedu. Podařilo se mi dojet Koyamu a dotáhnout se pak na Talmacsiho. V polovině závodu jsem se dostal na osmou pozici. Pokusil jsem se jim ujet, jel jsem na 120 procent, ale nešlo to. Je velmi obtížné jezdit na čele skupiny, bez výhody aerodynamiky. Oni zůstávali za mnou a využívali výhody. Asi dvanáct kol jsem se pokoušel ujet. Jsem po tomto závodě unavený, ale z výsledku velmi šťastný.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist