Michal Javůrek Přeborníkem ČR

Michal Javůrek, jezdec, který na svém motocyklu propaguje i server www.racing.motorkari.cz, získal na brněnském okruhu druhým místem celkové vítězství v Přeboru ČR Volné třídy přes 600 ccm.

Michal Javůrek, motocyklový závodník z Markvartic nedaleko Jičína, zvítězil v celkovém pořadí letošního Přeboru Volné přes 600. Před posledním závodem této sezóny, kterým byl Memoriál Jaroslava Huleše v Brně, byly karty jasně rozdané. Michalovi na vedoucího jezdce celkové klasifikace Aleše Halámka scházelo 10 bodů, na druhého v pořadí Zdeňka Štětinu poté body dva. Cíl byl tedy jasný – udržet Štětinu za zády a pokusit se porazit i velmi rychlého Halámka.
Již kvalifikace naznačila, že na čele závodu se odehraje bitva mezi touto trojicí, závod samotný poté ukázal nejen jezdecký růst, ale i především taktickou disciplínu markvartického jezdce. Michal Javůrek se po startu závodu dostal na vedoucí pozici, kterou si také polovinu úvodního kola udržel. Poté, co se Pavel Bittner, startující na vypůjčené Suzuki týmu ProRace, dostal na čelo závodu, soustředil se Javor na soupeře za svými zády, kterým během dvou kol ujel. Až do cíle si poté neustále hlídal odstup od třetího jezdce, na kterého měl několikasekundový náskok. Po devíti kolech závodu bylo nakonec rozhodnuto. Michal Javůrek projel cílem na druhém místě, Zdeněk Štětina byl třetí. Nejvážnější kandidát na titul Přeborníka ČR Aleš Halámek nezvládl závod, ve kterém dvě kola před cílem havaroval ze čtvrtého místa.
V celkovém pořadí Volné třídy přes 600 ccm tedy zvítězil Michal Javůrek, který získal 121 bodů. O pouhé dva body tak předstihl druhého Zdeňka Štětinu. Na Aleše Halámka zbylo místo třetí.
Michal Javůrek
"Na poslední závod do Brna jsem vyjížděl s jasným cílem, nebylo co ztratit, celkové 3. místo bylo jisté, a tak jsem odjížděl z domova s plánem zajet co nejlépe. Jak říká jeden z kolegů: buď věnec nebo kotrmelec. V páteční kvalifikaci jsem obsadil 2. místo, s čímž jsem byl spokojený. Do 2. kvalifikace jsem nastoupil s cílem zlepšit páteční čas, což se mi také povedlo, ale po pátečních technických problémech Aleš Halámek zajel dobře v sobotní kvalifikaci a tím mě odsunul na 3. startovní pozici. Start do závodu se mi podařil a po první zatáčce jsem byl na 1. místě, které mi vydrželo necelé půl kolo. Poté se přede mě dostal Pavel Bittner, kterému jsem bohužel nestačil a on postupně zvyšoval svůj náskok. Přece jen je to jezdec, který by se neztratil v jiných třídách. Na třetí pozici se mě snažil dojet Aleš Halámek, který při snaze zlikvidovat ztrátu havaroval a přenechal tak třetí místo Zdeňku Štětinovi. Pro mě bylo vzhledem k celkovému počtu bodů v poháru důležité dojet před Zdeňkem, což se mi také povedlo. Svoje 2. místo jsem si pohlídal až do konce závodu. To pro mě také znamenalo zisk bodů, které byly potřeba pro celkové vítězství. Děkuji všem partnerům a všem lidem z Maple Racing Teamu za pomoc, kterou mi celý rok poskytovali."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist