Max Biaggi: Myslím, že letošní šampionát vyhraje Marc Márquez

Čtyřnásobný šampion třídy do 250 ccm Max Biaggi dosáhl během svého působení v mistrovství světa více než stovky pódiových umístění, dvaačtyřicetkrát pak stanul na tom nejvyšším stupínku. Ani po ukončení kariéry na motorky nezanevřel a dění seriálu sleduje i nadále. V rozhovoru pro Repsol Media prozradil, zda mu závodění chybí, ohodnotil dosavadní průběh sezóny či si tipl, kdo se letos stane šampionem.

Jaký teď žiješ život? Chybí ti závodění?

Jezdil jsem 25 roků po světě, z jednoho okruhu na druhý! Když jsem se ve 42 letech rozhodl skončit, tak mi ten život opravdu chyběl! Rozhodl jsem se posunout se někam dál a založil jsem si vlastní tým. Chci vrátit motocyklovému světu všechno, co mi za ta léta dal.

Jak se jako jezdec díváš na italskou Velkou cenu?

Byl to krásný a vzrušující závod! Lorenzo opět, po roce trápení, dominuje v závodech. Je to velmi talentovaný jezdec. Rossi ve svých 39 letech stále dělá všem radost a Márquez bohužel spadl, ještě předtím však předvedl jednu ze svých neuvěřitelných záchran. Mugello je něčím speciální, navíc je tam fantastické publikum.

V královské kubatuře si jezdil na Hondě. Jak bys porovnal tehdejší motocykl, a ten současný?

První RCV motorka byla neuvěřitelná. Měla pětiválcový motor a byla skvělá i po technologické stránce. Hodně se vyvinula, jak co se týče motoru, tak elektroniky. Dnes je to stále jde o stroj, který musí být ostatními porážen. Jde o vyváženou motorku, kterou Marc nádherně ovládá.

Čekal jsi, že by mohl Marc Márquez v závodě chybovat?

Velké teploty v Mugellu dělaly problémy všem. Myslím, že ten víkend nebyl pro Marca úplně jednoduchý, a to z toho důvodu, že pneumatiky neseděly k jeho RCV. To, že spadl, však není důležité, stále má v průběžném hodnocení šampionátu bodovou výhodu.

Jak bys oznámkoval jeho start do sezóny?

Dal bych mu osmičku. Kdyby nedošlo k těm problémům v Argentině, měl by v celkovém hodnocení ještě více bodů. V letošním roce si Marc s jeho Hondou RCV opravdu dobře sedli.

Pokud bych měl porovnat výkony Dani Pedrosy v předsezónních testech a v prvních šesti závodech, vidím tam velký rozdíl. Co se od něj ve zbytku sezóny očekává?

Dani je šampion. Nevyhrajete tři tituly jen tak. Jsem si jistý, že ve zbytku sezóny předvede skvělé výkony.

Další GP se jede v Barceloně. Jak si myslíš, že dopadne nedělní závod?

Jorge bývá na této trati velmi silný. Jsem si jistý, že uvidíme skvělý závod. Všichni španělští jezdci budou chtít na své domácí trati vyhrát a Italové se je budou snažit zastavit! Jsem velmi zvědavý, jak trať ovlivnil nový asfalt.

Kdo podle tebe vyhraje šampionát?

Když se podívám na současné tabulky, tak myslím, že to bude Marc. Na jednotlivých okruzích však došlo k nějakým změnám a rozhodně to nebude mít jednoduché. Rozestupy mezi jezdci nejsou moc velké a do konce sezóny zbývá ještě hodně závodů. Očekávám, že také Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso a Valentino Rossi předvedou skvělé výkony. Bude to ještě zábava!

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Mad_Max přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist