Marc Márquez: Můžu teď v klidu spát. Vím, že jsem to alespoň zkusil

Marc Márquez se v sobotu vrátil čtyři dny po operaci zlomené pažní kosti na trať. Zvládl odjet celý třetí a čtvrtý volný trénink a nastoupil také do kvalifikace, kterou však nakonec vzdal. Ruka mu otekla a závodník v ní neměl žádnou sílu.

„Teď už vím, že by pro mě bylo velmi obtížné vydržet 25 kol na motorce. Abych byl upřímný, když jsem po operaci viděl, že mám malou naději jet, chtěl jsem to zkusit. Když jste sportovec a sport, který děláte, opravdu milujete, prostě to zkusíte. Můžu teď v klidu spát. Vím, že jsem to alespoň zkusil,“ uvedl Marc Márquez.

Ten svůj návrat na trať konzultoval s Hondou. „Dohodli jsme se, že do toho půjdeme. Traťové podmínky byly velmi dobré! Byl jsem překvapený, že jsem dokázal zajíždět časy na úrovni 1:37. Když jsem se vrátil na dráhu odpoledne, první výjezd byl dobrý. Když jsem pak ale zastavil v boxech a chtěl znovu vyjet na trať, něco se změnilo. Možná zánět. Paže mi natekla a více než kost mě bolel loket, asi nerv nebo něco. Začal jsem ztrácet sílu, a to už bylo nebezpečné.“

Proto se Marc Márquez vrátil okamžitě zpět do boxů ke svým mechanikům. Domluvil se s nimi, že zkusí do kvalifikace nastoupit a uvidí, jak si povede. „V kvalifikaci to už ale není jen o tom, jak jste konzistentní, ale také o tom, jak moc jste agresivní a jaký čas zajedete. Neměl jsem v ramenu žádnou sílu. Nevím, čím to bylo, jestli tím, že mi nateklo, nebo horkem, ale věděl jsem, že musím poslechnout své tělo. A to v tu chvíli řeklo ‚stop‘,“ přiznal Marc Márquez, který je spokojený s tím, že alespoň zkusil nastoupit.

´

Zároveň uvedl, že na závod v Jerezu vzpomíná i přes své zranění rád. „Ani nevíte, jak moc jsem si ho užil. Problém tam minule nastal ve chvíli, kdy jsem si řekl: ‚Dnes mám hotovo‘. Jel jsem za Maverickem a chtěl jsem na něj v posledním kole zaútočit. V zatáčce číslo tři jsem předtím vždy jen přejel přes obrubník, v té dané chvíli jsem ale zůstal na bílé čáře a spadl jsem,“ uznal úřadující mistr světa své pochybení.

Marc Márquez tak bude sledovat závod královské kubatury, kterého se zúčastní i jeho bratr Alex, pouze z boxů. Naposled vynechal závod v roce 2011, kdy se po pádu musel podrobit operaci oka. „Zkusili jsme to, ale bohužel to nevyšlo. Mrzí mě, že zítra nemůžu závodit, ale budu dělat vše proto, abych v Brně mohl jet a bojovat o šampionát.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
Lech přispěl 2 Kč
krysopes přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist